9,7 milioane de români sunt plecaţi din ţară – Cronica serii

1. Procurorul Robert Mueller, cel care a anchetat implicarea Rusiei în alegerile din 2016, a declarat, în fața unor comisii ale Congresului american, că nu l-a exonerat complet pe președintele Trump. El a mai declarat că președintele a încercat să-l concedieze. (News.ro)

2. Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a precizat că cifrele actuale arată că un număr de aproximativ 9,7 milioane de români sunt plecaţi din ţară. Motivele cel mai des invocate de ei, pentru plecare, sunt neajunsurile materiale cotidiene, veniturile mici, lipsa unui loc de muncă decent, calitatea slabă a clasei politice de-a lungul timpului şi corupţia. (News.ro)

3. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care Nicolae Moga preia Ministerul Afacerilor Interne, iar Ramona Mănescu devine ministrul de Externe. (Hotnews)

4. Biroul Politic Executiv al ALDE l-a desemnat astăzi pe președintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, drept candidatul formațiunii politice la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. (Profit.ro)

5. Încetinirea industriei prelucrătoare germane s-a înrăutățit în iulie, activitățile înregistrând cea mai slabă evoluție din ultimii șapte ani. (Profit.ro)

6. Traficul aerian de pasageri a crescut cu aproape 9% pe cele două aeroporturi ale Capitalei, la 6,85 milioane pasageri. Datele sunt pentru primele 6 luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut. (News.ro)

7. Google lucrează la a treia generație Google Glass ce vor fi fabricați de Pegatron. (Link)

8. Aproape 29 de milioane de persoane au luat, în fiecare zi, câte o aspirină, în 2017, deși nu sufereau de vreo afecțiune cardiacă. 6,6 milioane dintre aceștia au luat aspirina fără ca vreun doctor să le fi recomandat vreodată acest medicament. (USAToday)

9. Producătorul de ciocolată Cadbury a schimbat, pentru prima oară în 114 ani, rețeta pentru Dairy Milk astfel încât produsul să fie mai sănătos. (TheSun)

10. Numărul bărbaților începe să-l egaleze pe cel al femeilor în marile orașe. În 1990, în New York erau 88,5 bărbați la fiecare 100 de femei. În 2015 numărul a crescut la 91. În Londra, în 1990 erau 95,5 bărbați la fiecare 100 de femei, iar în 2015 numărul era egal. (Quarz)

Fotografia serii – Anca Faur, 60 de ani, partenera lui Buzz Aldrin, 89 de ani, al doilea om care a pășit pe Lună, este originară din România:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Euro a atins astăzi un nivel record in raport cu leul
Cronica serii – Rareș Bogdan deschide lista candidaților PNL pentru alegerile europarlamentare
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău