Cronica diminetii – Gabriela Firea continua declaratiile impotriva lui Dragnea

1. Muzeul Național al Braziliei, vechi de 200 de ani, a ars în această noapte. 20 de milioane de obiecte erau găzduite în muzeu, unul dintre cele mai mari din America de Sud. (TheGuardian)

2. Richard Liu, fondatorul și CEO-ul JD.com, unul dintre cele mai mari siteuri de ecommerce din China, a fost arestat săptămâna trecută în Minessota pentru “criminal sexual conduct”, ceea ce s-ar traduce prin “act sexual fără consimțământ”. Liu a fost eliberat fără plata unei cauțiuni. Un comunicat postat ieri de companie anunță că acuzațiile la adresa lui Liu sunt false. Google a investit anul acesta $500 milioane în JD. (NYTimes)

3. Primăria Capitalei cumpără Parcul Verdi de la fostul acționar la Dinamo, Dragoș Săvulescu, și mama acestuia, cu aproape 50 milioane euro. Vânzătorii voiau inițial peste 87 milioane euro. (Profit.ro)

4. În Indiana/SUA, autoritățile au inițial un program pilot care le învață pe femeile din închisoare să programeze, pentru a le ajuta să-și găsească mai ușor un loc de muncă atunci când vor fi eliberate. (WSJ)

5. Hub-ul WeWork ar putea deveni cel mai mare client de spații de birouri închiriate din Manhattan, cu aproape 500.000 m2 închiriați, depășind JOMorgan. (CNN)

6. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, aseară, că după şedinţa de sâmbătă a Comitetului Executiv al PSD, în care a cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan, a fost sunată şi a primit mesaje de susţinere de la mai mulţi colegi, ea susţinând că situaţia din partid nu este aşa cum a fost prezentată, drept „un succes fulminant” al lui Liviu Dragnea împotriva sa. Firea a mai spus că în CEx au existat două persoane care „au fost încurajate” să spună lucruri împotriva sa, iar majoritatea colegilor săi, care de obicei intervin în şedinţele partidului, nu au luat cuvântul, spunându-i că, deşi sunt conştienţi că ea are dreptate, nu au vrut să îşi arate în mod deschis susţinerea. (News.ro)

7. Cei şase procurori care şi-au depus candidaturile pentru conducerea DNA susţin, astăzi şi mâine, interviul cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care va anunța în 6 septembrie propunerea sa. (News.ro)

8. Colecția de genți de la Dolce&Gabbana a fost prezentată pe podium de 8 drone. Colecția de haine a fost prezentată de modele umane. (Video)

9. În Egipt, președintele Abdel al-Sisi a promulgat legea care le dă dreptul autorităților să puna sub supraveghere și să blocheze orice persoană care are 5000 de followers pe social media sau deține un blog/site cu un trafic similar. (Yahoo)

10. Universitatea din Chicago a scos la concurs un post de tehnician part time care necesită relocare la Polul Sud. (Link)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
O româncă a fost inclusă pe lista celor 30 de „guru ai inteligenței artificiale” – Cronica dimineții
Klaus Iohannis: Alegerile vor avea loc pe 6 decembrie – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău