Amazon anunță că folosește peste un milion de roboți și că, în curând, va avea mai mulți roboți decât oameni angajați – Cronica de Tehnologie
1. Amazon anunță că folosește peste un milion de roboți și că, în curând, va avea mai mulți roboți decât oameni angajați. În aproximativ 75% din livrările făcute de gigantul american sunt acum implicate, într-o formă sau alta, sisteme robotizate. (Profit.ro)
2. Cloudflare va bloca în mod implicit crawlerele AI pentru site-urile noi. Serviciul lansează acum și o platformă, numită Pay per Crawl, care permite administratorilor să accepte, în anumite cazuri, accesul crawlerelor AI contra cost. (TechCrunch)
3. Meta a atras specialiști în inteligență artificială oferind pachete salariale de până la $300 de milioane pe patru ani. Cel puțin zece astfel de oferte au fost făcute unora dintre specialiștii de la OpenAI. (Wired)
4. Google a fost găsit vinovat într-un proces colectiv în care a fost acuzat de colectarea informațiilor personale ale utilizatorilor de Android fără permisiune. Ca urmare, compania trebuie să plătească daune în valoare totală de peste $314.6 milioane. (Reuters)
5. Senatul Statelor Unite a eliminat o prevedere din noua legislație fiscală a președintelui Trump care interzicea reglementarea inteligenței artificiale la nivel statal. Asta în ciuda faptului că prevederea a fost susținută masiv de companii precum Microsoft și Meta. (Bloomberg)
6. xAI a atras o nouă finanțare de $10 miliarde – $5 miliarde prin împrumuturi și $5 miliarde prin acțiuni. Compania de AI a lui Elon Musk ar cheltui lunar $1 miliard doar pentru cercetare. (The Information)
7. „Misionarii vor învinge mercenarii”, le-a transmis Sam Altman angajaților după ce mai mulți experți importanți au ales să plece la Meta. Șeful OpenAI le-a mai spus acestora și că acțiunile companiei pe care o conduce au potențial mai mare decât cele tranzacționate de rivalul Meta. (Wired)
8. WhatsApp permite de acum companiilor mari să sune utilizatorii (inclusiv folosind agenți AI care reproduc vocea oamenilor), funcționalitatea fiind până acum disponibilă doar firmelor mici. Pe viitor, comunicarea dintre firme și clienți va fi posibilă și prin intermediul mesajelor vocale înregistrate. (Profit.ro)
9. Huawei va oferi acces sub licență open-source la două dintre modelele AI pe care le dezvoltă și la o parte din tehnologia de raționament a acestora. Mișcarea este menită să stimuleze utilizarea altor produse ale companiei, precum cipurile Ascend AI, cred specialiștii. (CNBC)
10. Threads și-a lansat propria funcție de comunicare directă, după ce, timp de doi ani, a depins de cea din Instagram. Aceasta poate fi folosită pentru comunicarea între utilizatorii care se urmăresc reciproc, dar nu beneficiază de criptare end-to-end. (Profit.ro)