WhatsApp a lansat o funcție prin care sunt blocate automat apelurile nedorite – Cronica de Tehnologie

1. OpenAI a făcut lobby pentru ca noua legislație privind inteligența artificială din Uniunea Europeană să fie mai puțin împovărătoare. Compania americană pare că a reușit să convingă legiuitorii europeni să nu catalogheze ChatGPT drept „high risk”, ceea ce ar fi supus tehnologia companiei la verificări și mai stricte. (Time)

2. WhatsApp a lansat o funcție prin care sunt blocate automat apelurile nedorite. Aceasta poate fi activată de la Settings – Privacy – Calls, unde trebuie activată opțiunea Silence Unknown Callers. Spamul pe WhatsApp este o problemă majoră în anumite regiuni, în special în India, unde aplicația are peste jumătate de miliard de utilizatori. (Profit.ro)

3. Spotify va lansa, în ultima parte a anului, opțiunea lossless. Aceasta va fi oferită într-un nou abonament, care va fi mai scump decât cele actuale și va mai include acces limitat (ca timp sau număr de titluri) la cărți audio. Compania așteaptă de peste doi ani să găsească o cale de a cere bani în plus pe lossless, după ce, atât Apple, cât și Amazon, au introdus-o în mod gratuit. (News.ro)

4. Pixel Tablet ($500) primește puncte pentru performanță, ecran și sunet. În schimb, tableta care marchează revenirea Google pe această piață are o autonomie sub medie și suferă de vechea problemă a tabletelor cu Android – aplicațiile care arată rău, pentru că nu sunt optimizate pentru ecranele mari. (The Verge, review)

5. Alibaba și JD.com au refuzat să ofere cifre privind vânzările după încheierea celui de-al doilea eveniment de shopping din China ca amploare, numit 618. Alibaba a spus doar că a înregistrat un număr record de comercianți pe Taobao și Tmall, iar JD.com a anunțat că a avut o creștere peste așteptări. (SCMP)

6. Apple și-a extins programul de self repair, care include acum seria iPhone 14, MacBook Air de 13 inch cu M2 și MacBook Pro de 14 inch și 16 inch cu M2 Pro și M2 Max. Totodată, a fost simplificat sistemul de verificare post reparatorie, care confirmă folosirea componentelor originale – acesta poate fi realizat on-device de utilizator, fără a mai fi necesară contactarea telefonică a serviciului de suport. (MacRumors)

7. Grab va disponibiliza 1.000 de angajați, adică aproximativ 11% din forța de muncă. CEO-ul Anthony Tan le-a scris angajaților că măsura nu reprezintă o „scurtătură către profitabilitate”, ci este o adaptare strategică la mediul actual, care să permită companiei să ofere servicii mai accesibile. (Reuters)

8. Gannett dă în judecată Google, publisher-ul USA Today susținând că gigantul american a monopolizat piața de ad tech. „Google a monopolizat tranzacțiile de pe piață în avantajul său și în detrimentul editorilor, cititorilor și tuturor celorlalți”, spune Michael Reed, CEO-ul Gannett. (CNBC)

9. Vimeo va lansa în iulie mai multe funcții bazate pe inteligența artificială. Printre acestea se numără un generator de scripturi, un teleprompter și un editor video bazat pe text, care ar trebui, conform companiei, să simplifice procesul de creație și să reducă timpul alocat editării. (ZDNet)

10. Site-urile Apple, inclusiv iCloud.com, au primit suport pentru passkeys, care sunt generate automat acum pe iOS și macOS. Asta înseamnă că utilizatorii se pot loga pe acestea direct cu Face ID sau Touch ID (în loc să scrie parola), fără să fie necesară vreo altă configurare. (9to5Mac)

Ți-ar mai putea plăcea
Israelul a implementat un amplu program experimental de recunoaștere facială în Gaza – Cronica de Tehnologie
Facebook a lansat două produse audio simultan: replica la Clubhouse Live Audio Rooms și platforma de podcast-uri – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău