Costul fraudelor din publicitatea online ar putea ajunge la $30 miliarde – Cronica de Tehnologie

1. ByteDance, cel mai mare unicorn din lume și deținătorul TikTok, cumpără 30% din Hupu, o comunitate online dedicată pasionaților de sport. Valoarea tranzacției este de $150 milioane. (SCMP)

2. Costul fraudelor din publicitatea online ar putea ajunge la $30 miliarde, conform unui raport realizat de firma de securitate Cheq, care a calculat inclusiv costul social și pierderile economice indirecte. Pentru 2019, acest cost este estimat la $23 miliarde. (TheDrum)

3. Google Assistant poate fi folosit în Waze, deocamdată doar în limba engleză. Asistentul digital recunoaște comenzi vocale prin care pot fi modificate traseele și raportate incidentele, precum “Hey Google, report police”. (Profit.ro)

4. Renault și Nissan au inaugurat la Tel Aviv un laborator comun de inovații. Parteneriatul, care se bucură de sprijin guvernamental, are în vedere startup-uri ce dezvoltă tehnologii legate de mașinile autonome, securitate digitală și big data. (Reuters)

5. Google Maps lansează o funcție care avertizează utilizatorii atunci când șoferul de taxi se abate de la traseu. Disponibilă pentru început doar în India, noua facilitate emite o notificare atunci când utilizatorul se depărtează cu mai mult de 500 de metri de la traseul stabilit. (XDA)

6. Fiat Chrysler a realizat un parteneriat cu Aurora, un startup care dezvoltă tehnologii pentru mașini autonome, prin care producătorul italiano-american va primi acces la platforma autonomă dezvoltată de Aurora, inclusiv computere, senzori, software și servicii de date ce vor fi folosite pe mai multe modele comerciale, printre care Ram și Fiat Professional. (Forbes)

7. Shutterfly a fost cumpărată de compania de capital privat Apollo Global Managemen pentru $2.7 miliarde. Apollo Funds cumpără toate acțiunile Shutterfly la un preț de $51 cash pe acțiune. (CNBC)

8. Datele medicale aduc mult mai mulți bani hackerilor care le vând decât clasicele informații personale. Un set de date medicale poate ajunge să fie vândut pe dark web și cu $500. (ZDNet)

9. Mozilla va lansa o versiune de Firefox care va putea fi folosită pe baza unui abonament lunar. Aceasta va fi disponibilă din toamnă și va include, printre altele, un VPN și un serviciu de stocare online. CEO-ul companiei susține că varianta actuală nu va fi afectată în niciun fel. (Profit.ro)

10. Ubisoft anunță UPlay+, un serviciu pe bază de abonament care va oferi acces la toate jocurile companiei disponibile pe PC și în cadrul serviciului de streaming Stadia. Abonamentul va costa $14.99 pe lună și va fi disponibil pentru Stadia de anul viitor. (ArsTechnica)

Ți-ar mai putea plăcea
Google Maps va stoca local (pe telefoane, în loc de servere) istoricul de navigare al utilizatorilor – Cronica de Tehnologie
Hackerii chinezi au avut acces la conturile de e-mail ale unora dintre instituțiile guvernamentale americane – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău