Nvidia a cumpărat producătorul de chipset-uri Arm cu $40 miliarde – Cronica de Tehnologie

1. Nvidia a cumpărat producătorul de chipset-uri Arm cu $40 miliarde. Arm va funcționa pe viitor ca o divizie Nvidia, dar își va păstra modelul actual de business. Nvidia a anunțat și că va construi un nou centru de cercetare în domeniul inteligenței artificiale. (Profit.ro)

2. Oracle a câștigat lupta pentru operațiunile din Statele Unite ale TikTok, după ce Bytedance a respins oferta Microsoft. Înțelegerea, care mai trebuie să fie aprobată de Comisia pentru Investiții Străine, va fi numită oficial parteneriat, iar Oracle va deveni “partenerul tehnologic de încredere” al TikTok. (Profit.ro)

3. Apple a modificat regulamentul pentru App Store, clarificând, printre altele, felul în care serviciile de streaming pentru jocuri vor putea funcționa. Stadia, xCloud și restul vor putea publica un catalog cu jocurile disponibile, însă acestea vor trebui descărcate individual din App Store. (News.ro)

4. Voice Interoperability Initiative câștigă 38 de noi membri, printre care Facebook, Xiaomi, Garmin și Dolby. VII este un proiect Amazon, prin care mai mulți asistenți vocali pot funcționa pe același device, lăsând operatorul să-și aleagă asistentul preferat. Google și Apple nu se numără printre membrii. (VentureBeat)

5. Companiile chineze au investit $4.3 miliarde în prima jumătate a anului în servicii cloud, mai mult cu 70% decât în urmă cu un an. Doar Alibaba este responsabil de 40% din totalul sumelor investite în al doilea trimestru. (WSJ)

6. Anduril Industries a prezentat Ghost 4, o dronă militară lungă de aproximativ 2 metri, care funcționează autonom – zboară, urmărește ținte, depistează rachete și partajează informații cu alte drone similare –  totul cu ajutorul inteligenței artificiale. (Cnet)

7. Amazon a scumpit produsele esențiale în timpul pandemiei și le-a permis comercianților terți să facă la fel, deși promisese în mod public că nu va face acest lucru. Unele produse erau disponibile și la prețuri cu 1.000% mai mari decât înainte de pandemie. (Public Citizen)

8. Atacurile cu ransomware au reprezentat în prima jumătate a anului 41% din totalul cererilor de asigurări cibernetice. Sumele de bani cerute drept recompensă de atacatori au crescut în aceeași perioadă cu 47%. (ZDNet)

9. SpaceX va încerca să ducă nava Starship la o altitudine de peste 18.000 de kilometri cu ocazia următorului test. Noua versiune a prototipului Starship, SN8, va folosi flapsuri și un vârf în formă de con care va contribui la creșterea aerodinamicii. (TechCrunch)

10.Sony a anunțat un eveniment PlayStation pentru 16 septembrie, în cadrul căruia sunt așteptate să fie anunțate prețul și data de lansare pentru consola PS5. În cadrul evenimentului virtual de 40 de minute, vor fi prezentate unele dintre jocurile dezvoltate de compania japoneză și partenerii acesteia. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Huawei și-a construit propriul sistem de operare pentru smartphone-uri
Facebook a anulat ediția din acest an a F8 – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău