Google ascultă înregistrările audio făcute de Google Assistant – Cronica de Tehnologie

1. Google ascultă înregistrările audio făcute de Google Assistant. Contractorii companiei procesează înregistrările pentru a le transcrie, iar Google le folosește pentru a-și perfecționa sistemele de inteligență artificială. Google se apără spunând că doar 0,2% din înregistrări sunt ascultate de angajații contractorilor și că nu pot fi identificați astfel cei care se aud pe înregistrări. (Profit.ro)

2. Livrările de PC-uri au crescut cu 1,5% în Q2 2019, conform Gartner. Creșterea este pusă pe seama sistemului de operare Windows 10, însă IDC avertizează să trendul nu va continua. (VentureBeat)

3. La doar doi ani de la lansare, Microsoft Teams ajunge la 13 milioane de utilizatori activi zilnic (și 19 milioane pe săptămână), depășind Slack. 10 milioane de utilizatori folosesc Slack în fiecare zi. (The Verge)

4. Numărul de utilizatori al Amazon Music Unlimited a crescut în ultimul an cu 70%, devenind serviciul de streaming muzical cu cea mai bună rată de creștere. În luna aprilie, Amazon avea peste 32 de milioane de abonați la toate serviciile sale de muzică. Spotify crește în prezent cu 25% pe an. (FT)

5. Facebook le va oferi utilizatorilor mai multe informații despre reclamele care îi targetează și advertiserii care derulează campaniile în cadrul funcției “Why Am I Seeing This Ad”.  Utilizatorii vor putea afla ce companii au intrat în posesia datelor lor personale și de unde au datele respective. (BuzzFeed News)

6. Google și IBM, prin OpenPower Foundation, un non-profit creat de executivii celor două companii cu scopul de a sprijini inovația, ajută regimul comunist din China să-și supravegheze în masă cetățenii. Acesta a dezvoltat o nouă generație de procesoare care analizează mult mai eficient cantitățile mari de date și care sunt folosite deja în China. (The Intercept)

7. Noua generație de iPhone-uri pe care Apple o va lansa anul viitor ar putea avea un breton mai mic și o cameră foto cu o lentilă compusă din 7 piese. Un iPhone lipsit complet de breton ar putea fi lansat un an mai târziu. (AppleInsider)

8. Amazon va investi $700 milioane în următorii ani pentru a perfecționa 100.000 de lucrători, aproximativ o treime din forța de muncă angajată în Statele Unite. Angajații vor fi antrenați în domenii noi, pentru a putea opera cele mai recente tehnologii folosite de gigantul american. (GeekWire)

9. O inteligență artificială dezvoltată de Facebook în colaborare cu Universitatea Carnegie Mellon a învins unii dintre cei mai buni jucători de poker din lume la Texas Hold ‘em. AI-ul știe inclusiv să joace la cacealma mai bine ca un om. (Wired)

10. Apple a dezactivat temporar funcția Walkie Talkie de la Apple Watch după ce s-a descoperit o vulnerabilitate care permite ascultarea convorbirilor făcute cu iPhone. Compania americană spune că nu știe ca vulnerabilitatea să fi fost exploatată și că va reactiva facilitatea după lansarea patch-ului. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Numărul de download-uri ale aplicației Signal au crescut cu aproape 1200% în primele 4 luni ale acestui an – Cronică de Tehnologie
Silvergate Capital, una dintre cele mai mari bănci de crypto, se va închide, dar promite că va rambursa integral toate depozitele – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău