Guvernul SUA a dat Google în judecată pentru monopol în digital advertising – Cronica de Tehnologie

1. Guvernul SUA, împreună cu alte opt state americane, au dat Google în judecată pentru monopol în digital advertising. Aceștia acuză Google că a „folosit mijloace anticoncurențiale și ilegale pentru a elimina sau a diminua drastic orice amenințare la adresa dominației sale asupra publicității digitale” și cer gigantului american să-și vândă suita de gestionare a anunțurilor Ad Manager. Google spune că piața reclamelor digitale este, în realitate, foarte competitivă și că guvernul folosește un argument care ar putea îngreuna inovația și crește comisioanele. (Reuters)

2. Avocații Amazon au avertizat angajații companiei să nu includă date confidențiale în conversațiile cu ChatGPT. Asta după ce s-a constatat că unele din informațiile despre Amazon oferite de ChatGPT erau aproape identice cu cele dintr-o serie de documente interne. (Business Insider)

3. Amazon lansează un abonament de $5 pe lună prin care abonații Prime pot primi oricâte versiuni generice de medicamente au nevoie. La început, sunt acoperite medicamentele necesare pentru 80 de afecțiuni frecvente, inclusiv pastile pentru creșterea părului. (TechCrunch)

4. Binance recunoaște că, din greșeală, a pus garanția pentru unele monede în același portofel în care sunt ținute și fondurile clienților. Compania spune că lucrează la repararea erorii care a afectat 41 din cele 94 de monede. (Bloomberg)

5. Riot Games spune că a primit un e-mail prin care hackerii din spatele unui recent atac cu ransomware cer răscumpărare, dar că nu va plăti. În urma atacului respectiv, hackerii au copiat codul sursă pentru jocuri precum League of Legends și Teamfight Tactics. (The Record)

6. Versiunea cu 256GB a noului Mac mini cu cip M2 și cea cu 512GB de la MacBook Pro cu cipul M2 Pro au SSD-uri mai lente decât versiunile cu cipuri M1. Asta pentru că folosesc un singur cip NAND (în loc de două), ceea ce face ca vitezele să fie mai mici cu între 30% și 50% conform măsurătorilor sintetice. (MacRumors)

7. O aplicație impusă de Ministerul Educației din India a expus datele a milioane de elevi și profesori. Necesară pentru accesarea de la distanță a cursurilor, aplicația a salvat datele pe un server nesecurizat, unde au fost expuse vreme de mai bine de un an numele complete, adresele de e-mail și numerele de telefon. (Wired)

8. WhatsApp a lansat în open beta o nouă aplicație de macOS, care poate fi acum descărcată de oricine. Spre deosebire de versiunea anterioară, care era doar o portare a versiunii web, noua aplicație este nativă, fiind dezvoltată pe baza Catalyst. Drept urmare, aceasta este mult mai fluentă, mergând mult mai bine. (Profit.ro)

9. Joe Berchtold, șeful companiei care deține Ticketmaster, a dat explicații în fața Congresului pentru anularea vânzărilor de bilete la turneul Taylor Swift. Acesta spune că traficul făcut de boți s-a triplat atunci și că acesta a afectat funcționarea serviciului Verified Fan. (Semafor)

10. World of Warcraft nu mai poate fi jucat în China, unde avea milioane de abonați. Blizzard și publisher-ul local Netease nu au reușit să ajungă la un numitor comun privind termenii financiari și drepturile de proprietate intelectuală, astfel că acordul, care data de 16 ani, nu a mai fost prelungit. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon lansează Amazon Care, o clinică virtuală pentru angajați – Cronica de Tehnologie
Google va șterge automat, după 18 luni, datele de localizare, comenzile vocale și istoricul căutărilor pentru utilizatorii noi – Cronica de Tehnologie