Dăncilă vrea referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru viol, pedofilie, crimă – Cronica serii

1. Reprezentanții Asociației pentru Apărarea Drepturilor Omului în România Comitetul Helsinki (APADOR-CH) solicită demiterea directorului STS, Sorinel Vasilca, a ministrului Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, și a unor secretari de stat din MAI și Ministerul Sănătății. „APADOR-CH consideră total inacceptabil eşecul localizării recentei victime a unei răpiri (o minoră de 15 ani), eşec pe deplin imputabil unei structuri înfiinţate pentru gestionarea corespunzătoare a situaţiilor de urgenţă. (Hotnews)

2. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că analizează posibilitatea convocării unui referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru viol, pedofilie, crimă. Potrivit Constituţiei şi legii, referendumul naţional poate fi convocat doar de preşedinte. (News.ro)

3. Tăierile de păduri din Amazonul brazilian au ajuns la suprafață a trei terenuri de fotbal pe minut. (TheGuardian)

4. Japonia a aprobat crearea primului embrion animal care va conține și celule umane. (Nature)

5. Premierul britanic Boris Johnson a avertizat Uniunea Europeană că trebuie să renunţe la soluţia de rezervă privind Irlanda de Nord din acordul Brexitului. În caz contrar, Marea Britanie va ieşi din UE fără un acord. (News.ro)

6. Analiștii de la Defense Intelligence Agency SUA cred că, de la prima întâlnire dintre președintele Trump și liderul nord coreean Kim Jung Un, Coreea de Nord a mai construit 12 arme nucleare. (WSJ)

7. Incendiile din zona Arctică au emis mai mult dioxid de carbon, în ultimele 6 săptămâni, decât emisiile generate de Belgia într-un an. (Link)

8. Anul în care s-a înregistrat recordul de temperatură pozitivă:
Germania: 2019
Belgia: 2019
Olanda: 2019
Luxemburg: 2019
Franța: 2019
Spania: 2017
Austria: 2013
Italia: 2007
Elveția: 2003
UK: 2003
Grecia: 1977
Polonia: 1921
Irlanda: 1887

9. Boram, un YouTuber de 6 ani din Coreea de Sud, a cumpărat un imobil cu $8 milioane. Boram are 30 de milioane de abonați la canalul său de pe YouTube. (CNN)

10. Președintele Trump a spus că Barack Obama a distrus sistemul de aer condiţionat din Casa Albă, care nu mai poate menţine o temperatură confortabilă. El a susținut că ar trebui demarată o investigaţie privind contractele editoriale semnate de fostul președinte şi soţia lui, dar şi privind fundaţia lui Hillary Clinton. (News.ro)

Fotografia serii – Coperta ultimului număr din New Yorker:

Ți-ar mai putea plăcea
Aproape un copil din şase s-a simţit deprimat cu regularitate în timpul izolării impuse în Spania – Cronica serii
Românii au o putere de cumpărare peste cea a grecilor, a ungurilor și a bulgarilor – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău