Cea mai mare scădere a Dow Jones-ului din octombrie 2018 – Cronica dimineții

1. Principalii indici ai bursei americane au suferit corecții mari. Dow Jones a pierdut 3,05%, cea mai mare pierdere din octombrie 2018. Și S&P 500 și Nasdaq au pierdut, fiecare, in jur de 3%. (WSJ)

2. Mecanismul split TVA va deveni complet opțional, fără facilitățile acordate până acum firmelor care optau să aplice acest sistem. Autoritățile propun această modificare după ce Comisia Europeană a transmis că mecanismul split TVA, în forma actuală, încalcă legislația UE și trebuie eliminat. (Profit.ro)

​3. Șeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, susține că vinieta de acces în București, așa cum a fost prezentată de primarul Gabriela Firea, este discriminatorie. „O vinietă pentru reducerea poluării poate fi impusă legal în funcție de gradul de poluare al autovehiculului și nu pe criteriul județului în care este înmatriculat un autovehicul”. (Hotnews)

4. Bacşişul va fi pus pe bonul fiscal. Nota de plată va conţine rubrici destinate alegerii nivelului, care poate varia între 0% şi 15%. Evidenţierea bacşişului pe bonul fiscal nu este obligatorie pentru livrările la domiciliu. (Economica)

5. WeWork și-a depus documentele pentru listarea pe bursă. Compania, care operează hub-uri în mai multe țări, a avut pierderi, pe primul semestru, de $900+ milioane la venituri de $1,5 miliarde. Ultima evaluare a companiei a fost de $42 miliarde. (Axios)

6. O cercetare publicată în “Journal of the American Medical Association” arată că persoanele expuse la poluarea aerului pentru o perioadă lungă suferă de afecțiuni la plămâni similare cu cele ale unui fumător care fumează un pachet de țigari pe zi. (NPR)

7. Mai mult de jumătate dintre adolescenții americani se informează de pe YouTube, Facebook și Twitter. Datele apar într-un sondaj realizat în iunie, pe adolescenți cu vârsta între 13 și 17 ani. (Link)

8. Trupa Paraziții a câștigat în primă instanță procesul intentat de Sindicatul Național al Agenților de Poliție. Sindicaliștii din Poliție au acuzat trupa că versurile piesei ”Antimiliție”, de pe albumul ”Arma secretă”, îi calomniază. (Link)

9. Două din Sport: 1. Liverpool a câștigat aseară, pentru a patra oară, Supercupa Europei la fotbal. “Cormoranii” au învins Chelsea, după loviturile de departajare. 2. Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Cincinnati unde va juca cu Madison Keys. Detalii în Cronica Sportivă.

10. Metallica, aflată la Bucureşti aseară, pentru a susţine un concert pe Arena Naţională, s-a alăturat iniţiativei #NoiFacemUnSpital şi a donat suma de 250.000 de euro. (News.ro)

Fotografia dimineții – Turiști pe cămile în deșertul Dunhuang, din China. AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Zelenski: Sunt încrezător că se va ajunge la pace. Pierderile Ucrainei sunt dramatice – Cronica dimineții
35,1 grade Celsius înregistrate sâmbătă, 21 octombrie, în România- Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău