Parlamentarii britanici i-au respins toate cererile premierului Boris Johnson – Cronica dimineții

1. Premierul britanic Boris Johnson a mai suferit două înfrângeri, aseară, în parlamentul britanic. I-a fost respinsă, la vot, cererea de alegeri anticipate, pe 15 octombrie, iar parlamentarii l-au obligat să ceară o extindere a termenului pentru Brexit, în locul unei ieșiri din UE fără acord. Nici un alt premier, din 1783 până azi, nu a pierdut primul vot după numire. Johnson le-a pierdut pe primele trei. (BBC)

2. Ursula von der Leyen, președintele ales al Comisiei Europene, ar fi respins cele două propuneri trimise de premierul Viorica Dăncilă la Bruxelles, Dan Nica şi Rovana Plumb. (EurActiv)

3. România a avut cea mai mare rată de creştere a salariului minim dintre ţările UE care impun o astfel de măsură. Țara noastră rămâne însă în top la taxarea salariului minim. (Economica)

4. Pacienții vor primi, la cerere, o listă cu costul tuturor serviciilor medicale decontate de la buget. (Profit.ro)

5. Deficitul comercial al SUA a scăzut în iulie, comparativ cu iunie, de la $55,5 miliarde, la $54 miliarde. (Link)

6. United Airlines a anunțat că-i va lăsa pe pasageri să-și schimbe zborul fără costuri suplimentare, dacă nu vor dori să zboare cu Boeing 737 Max. Reluarea zborurilor comerciale cu acest avion ar putea avea loc până la finele anului. (CNN)

7. Harvard s-a clasat pe primul loc în topul din acest an, realizat de WSJ, al celor mai bune universități americane. Pe locul doi s-a clasat Massachusetts Institute of Technology (MIT), iar pe trei Yale.

8. O femeie este ucisă în Franța, de către partenerul său ori de un fost partener, la fiecare trei zile. (NYTimes)

9. Bianca Andreescu va juca în semifinale la US Open cu elvețianca Belinda Bencic. În cealaltă semifinală, Elina Svitolina o va întâlni pe Serena Williams.

10. Marianne Williamson, participantă la scrutinul intern al Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului la prezidențialele de anul viitor, a șters un post pe Twitter în care sugera că “puterea minții” ar putea opri uraganul Dorian. (WashingtonPost)

Fotografia dimineții – O femeie poartă în brațe un copil rănit, în tabăra de refugiați Al Hol din Siria. Ivor Prickett/The New York Times:

Ți-ar mai putea plăcea
Peste 19 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne azi – Cronica dimineții
PSD a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău