Uber va unifica aplicațiile de transport și livrare de mâncare – Cronica de Tehnologie

1. Datele a 4,9 milioane de clienți, angajați și comercianți au fost accesate în urma unui atac suferit de serviciul de livrări DoorDash. Atacul descoperit acum a avut loc pe 4 mai. Cei înregistrați după acea dată nu sunt afectați. (TechCrunch)

2. Uber unifică aplicațiile de transport și livrare de mâncare. În aceeași aplicație vor fi disponibile toate opțiunile de transport, livrările de mâncare și facilitățile de siguranță. (The Verge)

3. Microsoft și Google au început să testeze Google Assistant pentru Xbox One. Prin comenzi vocale vor putea fi lansate jocuri și realizate capturi de ecran, alături de alte funcții. (Major Nelson)

4. iPhone 11 și iPhone 11 Pro depistează și își avertizează utilizatori atunci când este identificat un ecran care nu a fost dezvoltat de Apple. Compania americană spune că face acest lucru pentru că ecranele terțe de iPhone pot crea tot felul de probleme, nefiind testate și certificate corespunzător. (9to5mac)

5. Logitech cumpără producătorul de software pentru live streaming Streamlabs pentru $89 milioane. Streamlabs susține că are peste 15 milioane de utilizatori. (The Verge)

6. Tesla lansează cel mai important update software de până acum. Alături de numeroase opțiuni de entertaining, precum Spotify Premium, Netflix, YouTube și Hulu, versiunea 10 a sistemului de operare introduce o funcție numită Smart Summon prin care mașinile cu Full Self Driving și Enhanced Autopilot pot pleca singure din parcare pentru a veni către șofer. (The Verge)

7. Uber anunță Uber Incubator, o inițiativă care va ajuta proprii angajați și orice dezvoltatori interesați să creeze produse și servicii pentru platforma companiei. (TechCrunch)

8. Google a eliminat din Play Store 46 de aplicații aparținând iHandy, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori chinezi. Compania americană nu a făcut publice motivele acestei acțiuni. (BuzzFeedNews)

9. Facebook va face obiectul unei a doua investigații federale simultane, pe lângă cea inițiată deja de FTC. Departamentul de Justiție va investiga gigantul american pe o cauză diferită de cea urmărită de FTC. (Bloomberg)

10. OnePlus a lansat flagship-ul 7T și primul său televizor. Smartphone-ul cu Android 10 are ecran cu 90Hz și costă $599. OnePlus TV este un televizor cu ecran QLED de 55 inch, care folosește Android TV și suportă Dolby Vision și HDR10+. Este compatibil atât cu Google Assistant, cât și cu Alexa. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple cumpără un startup care lucra la o soluție de monitorizare a astmului la copii – Cronica de Tehnologie
Adobe a anunțat versiuni web pentru Photoshop și Illustrator, care vor putea fi accesate din browser – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău