Unicornul românesc UiPath va renunţa la aproximativ 400 de angajaţi, peste 10% din total – Cronica dimineții

1. Laura Codruța Kovesi este oficial procurorul-șef al Parchetului European. David Sassoli, președintele Parlamentului European, și Tytti Tuppurainen, ministrul afacerilor europene din Finlanda (țara care deține în prezent Președinția Consiliului UE) au semnat decizia de numire în funcție a acesteia. (Hotnews)

2. Unicornul românesc UiPath va renunţa la aproximativ 400 de angajaţi, peste 10% din total, din anumite zone de business, „care nu se mai aliniază cu focusul principal al companiei”. De asemena, directorul financiar la UiPath (CFO-ul), Marie Myers, şi-a anunţat plecarea din firmă, la mai puţin de un an de la angajarea în acest post. Ea a părăsit în luna ianuarie compania HP pentru a se alătura UiPath. (Profit.ro)

3. Guvernul Dăncilă vrea să mărească salariul minim net cu 100 lei, până la 1.363 lei (2.262 lei brut), potrivit unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Muncii. În prezent, salariul minim brut este de 2.080 lei (1.263 lei net), iar Guvernul vrea să-l mărească la 2.262 lei (1.363 lei net). (News.ro)

4. Întrebat într-o emisiune la TVR1, dacă Pro România se va uni cu PSD, Victor Ponta a răspuns: “Probabil că da, dar mai încolo“. Ponta susţine ideea refacerii stângii, alături de PSD, dar numai peste câţiva ani. ”O să stăm nişte ani şi unii şi alţii în opoziţie până ne vine mintea la cap, până scăpăm de baroni şi de tot felul de hoţomani”. (News.ro)

Promo: Omer Tetik, Director General Banca Transilvania, Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română, Francois Bloch, CEO BRD – Groupe Société Générale, precum și economistul Lucian Croitoru, Consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care va și modera discuțiile, vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Detalii aici.

5. Cercetătorii de la Google au anunțat “supremația quantică” după ce computerele quantum dezvoltate de ei au reușit să finalizeze un calcul, care durează 10.000 de ani pentru computerele normale, în mai puțin de 3,5 minute. IBM, care dezvoltă un computer similar, a contestat anunțul spunând că pc-urile actuale pot rezolva operația în 2,5 ani, cu o precizie mai mare. (Axios)

6. Doi din şapte salariaţi români nu au plătite asigurări de sănătate şi pensii, arată datele ANAF. Aproximativ 250.000 de firme nu reușesc să plătească aceste taxe pentru angajați. (Link)

7. Chiria medie cerută pentru o garsonieră a depășit în valoare salariul minim net. Astfel, în vreme ce chiria medie din București se cifra, în septembrie, la 276 de euro/lună, salariul minim net e undeva la 268,7 euro/lună. Chiria medie pentru două camere e de 406 euro/lună, iar pentru un apartament cu trei camere ajunge la 520 euro/lună. (Economica)

8. Acțiunile Tesla au crescut cu 20% după ce compania a anunțat un profit de $0,78 per acțiune, în timp ce analiștii se așteptau la o pierdere de $0,46 per acțiune. Veniturile au fost de $6,3 miliarde. Tesla a anunțat că-și va atinge targetul de 360.000 mașini livrate anul acesta. (WSJ)

9. Honda Motor a anunțat că va electrifica toate automobilele sale europene în următorii trei ani și va renunța la producerea vehiculelor cu motoare pe benzină și pe motorină până în 2022, în favoarea modelelor hibride și electrice. Inițial, Honda, al treilea producător auto din Japonia, informase că va electrifica toate automobilele sale europene până în 2025. (Profit.ro)

10. Amazon a făcut donații de $1,4 milioane pentru alegerile la primăria din Seattle, unde are sediul central. Acum 4 ani, la precedentele alegeri, donațiile făcute de gigantul ecommerce nu au depășit $25.000. (NYTimes)

Fotografia dimineții – Mii de persoane au ieșit pe străzi pentru a susține greva profesorilor din Chicago. Scott Heins/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
România a fost în luna martie cel mai mare furnizor de motorină al Ucrainei, depășind Polonia – Cronica dimineții
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) stabileşte că beneficiile vaccinului AstraZeneca-Oxford sunt mai mari decât riscurile – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău