Shopify a înregistrat o pierdere de $35,7 milioane în Q3 – Cronica de Tehnologie

1. Uber dă în judecată orașul Los Angeles, refuzând să acorde acces la datele de localizare în timp real a trotinetelor sale. Reprezentanții orașului vor să folosească datele pentru a studia impactul acestor servicii, însă cei de la Uber spun că decizia încalcă legea și că aceste date ar putea fi folosite pentru identificarea și urmărirea utilizatorilor. (Cnet)

2. Partidul Comunist din China a lansat o aplicație descentralizată prin care membrii săi pot să-și arate loialitatea față de partid. Folosind aplicația, membrii de partid își înscriu legământul de fidelitate față de partid și îl salvează folosind blockchain. (CoinDesk)

3. Autoritatea australiană pentru concurență și protecție a consumatorilor a dat în judecată Google pentru inducerea în eroare a clienților cu privire la colectarea datelor și setările legate de localizare. (The Guardian)

4. AMD a înregistrat venituri de $1.8 miliarde în Q3, cu 9% mai mari YoY. Profitul companiei a crescut de la $102 milioane în urmă cu un an la $120 milioane în ultimul trimestru. În ultimii 4 ani, cota AMD pe piața procesoarelor x86 a crescut de la 6,7% la 13,9%. (VentureBeat)

5. Grupul de hackeri ruși Strontium vizează 16 organizații sportive și antidrog înaintea Olimpiadei de anul viitor din Japonia, susține Microsoft. Atacurile au început luna trecută, după ce Agenția Mondială Antidoping a anunțat că ar putea interzice participarea sportivilor ruși la toate evenimentele sportive. (ZDNet)

6. Amazon renunță la tariful de $14.99 pentru Amazon Fresh, serviciul de livrare a produselor alimentare. Acesta devine gratuit pentru membrii Amazon Prime. (TechCrunch)

7. Primele căști wireless intraauriculare de la Amazon, Echo Buds, care costă $129.99, depășesc așteptările în privința calității sunetului și sunt confortabile, iar sistemul de reducere a zgomotului se dovedește eficient. Pe de altă parte, nu au încărcare wireless și folosesc vechiul microUSB pentru alimentare. (The Verge)

8. Noul Surface Laptop 3 de 13,5 inch de la Microsoft are o construcție bună, tastatură și trackpad excelente și oferă o bună performanță. Autonomia nu este la fel de grozavă și nici numărul limitat opțiuni privind porturile. Surface Laptop 3 costă începând de la $999. (The Verge)

9. În ciuda unui venit mai mare de la an la an cu 45% ($390.6 milioane), Shopify a înregistrat o pierdere de $35.7 milioane în Q3. În ultimele două luni, valoarea acțiunilor a scăzut cu aproximativ 20%. (Bloomberg)

10. Valoarea acțiunilor GrubHub a scăzut cu 35% după estimările pesimiste privind Q4, la cel mai mic nivel din ultimii doi ani. Platforma de livrări și ridicare a comenzilor pentru restaurante se confruntă cu o concurență acerbă (în principal DoorDash și Uber Eats) și o scădere a fidelității clienților. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
China a cerut blocarea aplicației companiei de ride-hailing Didi din magazinele de aplicații – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – TikTok scos din Google Play India pentru că încurajează pornografia
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău