Aplicația dezvoltată de Germania pentru urmărirea contactelor a costat €20 milioane – Cronică de Tehnologie

1. Comisia Europeană a început două noi investigații antitrust care vizează Apple, mai exact produsele App Store și Apple Pay. Prima este legată de procentul de 30% pe care Apple îl oprește din vânzările făcute prin App Store. Cea de-a doua urmărește să vadă dacă integrarea Apple Pay cu alte produse și site-uri Apple respectă normele europene, vizată fiind, printre altele, blocarea accesului la NFC pentru alte sisteme de plată. (Profit.ro)

2. Furtul instrumentelor de hacking folosite de CIA, care a avut loc în 2016, a fost posibil datorită faptului că hackerii agenției erau mult mai preocupați de dezvoltarea software-ului ofensiv, decât de securizarea propriilor sisteme – arată o investigație internă. În aceasta se mai arată că accesarea și publicarea datelor de WikiLeaks a ajutat CIA să-și dea seama că propria securitate a fost compromisă. (Washington Post)

3. Germania și-a lansat aplicația de urmărire a contactelor, care funcționează pe iOS și Android. Dezvoltarea acesteia a costat €20 milioane, iar costul de operare este între €2.5 – €3.5 milioane pe lună. Dezvoltatorii spun că, în teste, aplicația a identificat contactele cu persoane infectate cu o acuratețe de 80%. (AP)

4. Google integrează Meet în aplicația Gmail pentru smartphone, integrare care aduce două funcții importante. Prima este un tab care afișează toate conferințele programate și de unde utilizatorii pot iniția și partaja conferințele. A doua este posibilitatea participării la o conferință prin simpla accesare a link-ului din invitație, fără a fi necesară instalarea altei aplicații. (Profit.ro)

5. Dropbox și-a lansat propriul manager de parole, ce are la bază serviciul Valt, cumpărat anul trecut, și care permite securizarea tuturor parolelor prin intermediul contului de Dropbox. Noua facilitate face parte dintr-un update mai mare, care include un folder pentru documente sensibile, care beneficiază de măsuri sporite de securitate, numit Vault, și, în sfârșit, posibilitatea sincronizării altor foldere pe PC și Mac. (The Verge)

Promo: ELROND, o echipă formată la Sibiu, a reușit să construiască în mai puțin de 3 ani, cu o finanțare de $5,15 milioane, un blockchain de 1.000 de ori mai scalabil, care poate procesa peste 10.000 de tranzacții pe secundă – față de 5-7 Bitcoin sau 15 Ethereum. Compania va introduce o interfață care va simplifica folosirea tehnologiei blockchain, deschizând-o spre adopție la scară largă: „În curând tehnologia va fi la fel de simplu de folosit ca e-mailul sau browserul pentru internet”. Detalii despre ei aici

6. Au fost descoperite 19 vulnerabilități în protocolul TCP/IP, folosit încă din 1997 de sistemele de operare pentru conectarea la internet. Vulnerabilitățile sunt prezente în numeroase produse din sfera IoT (inclusiv echipamente industriale) și, deși au fost dezvoltate patch-uri, sunt șanse mici ca acestea să fie instalate pe scară largă. 4 dintre vulnerabilități sunt critice și permit preluarea controlului via internet și, eventual, folosirea echipamentelor compromise în botnet-uri. (ZDNet)

7. China dorește crearea unei monede virtuale pentru Asia de Est bazată pe yuan, yen, won și dolarul din Hong Kong. Susținută de companii private, moneda ar urma să evolueze în funcție de puterea economică a Chinei, Japoniei, Coreei de Sud și Hong Kong-ului și să stea la baza unei rețele de plăți transfrontaliere prin care companiile să facă afaceri folosind propriile portofele virtuale. (Nikkei)

8. Spot, robotul cu 4 picioare dezvoltat de Boston Dynamics, este disponibil pentru achiziție companiilor americane. Acesta face parte dintr-un kit care costă $74,500 și include suportul hardware și software necesar operării. (VentureBeat)

9. Bose își închide programul de realitate augmentată și spune că tehnologia la care a lucrat până acum nu poate fi comercializată așa cum era planificat. Aplicațiile actuale vor înceta să funcționeze în 30 de zile. (Protocol)

10. Criticată în mai multe rânduri pentru măsurile insuficiente de protejare a propriilor angajați, Amazon va implementa o soluție care folosește inteligența artificială, numită Distance Assistant, care va avertiza lucrătorii din depozite când se apropie prea mult unul de altul. Gigantul american spune că va oferi gratuit această tehnologie și altor companii. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Adobe a anunțat versiuni web pentru Photoshop și Illustrator, care vor putea fi accesate din browser – Cronica de Tehnologie
Windows 10 va rula aplicații de Android – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău