Apple Pay operează 5% din tranzacțiile cu carduri la nivel global – Cronica de Tehnologie

1. Noua serie Galaxy S20 este compusă din 3 modele: S20, S20+ și S20 Ultra. Prețurile variază de la €900, pentru un S20 cu 4G și 128GB stocare, până la €1.550 pentru un S20 Ultra cu 5G și 512GB stocare. Galaxy S20 Ultra poate ajunge să coste mai mult decât pliabilul Z Flip. (Profit.ro)

2. Apple scanează și identifică email-urile care conțin imagini sau filmări cu minori abuzați, folosind o semnătură (hash) creată pe baza atașamentelor în care a fost descoperit anterior conținut similar. (Forbes)

3. Apple Pay operează 5% din tranzacțiile cu carduri la nivel global și va ajunge la 10% până în 2025. (Profit.ro)

4. Doi cercetători de la Stanford University au creat prima meduză – cyborg pe care vor să o folosească pentru explorarea oceanelor. Cu un stimulator cardiac artificial care cântărește 10 grame, aceștia au reușit să-i crească de aproape trei ori viteza de deplasare. (Economist)

5. Companiile care înregistrează domenii web avertizează că, prin noul contract oferit de ICANN, Verisign poate crește în următoare decadă prețurile domeniilor .com cu 70%. (ArsTechnica)

6. Asociația care organizează Mobile World Congress, GSMA, ia în calcul anularea ediției din acest an a târgului, după ce mai multe companii au anunțat că nu vor participa din cauza coronavirusului. GSMA va organiza vineri o întâlnire în care se va discuta această posibilitate. (Profit.ro)

7. China a lansat o aplicație prin care oamenii pot verifica dacă au intrat în contact cu un purtător al coronavirusului. Aplicația are la bază vasta rețea de supraveghere a țării. (BBC)

8. Samsung și-a prezentat al doilea smartphone pliabil. Galaxy Z Flip se pliază asemănător unui telefon cu clapetă și costă €1.500. (Profit.ro)

9. Spotify extinde disponibilitatea aplicației sale pentru copii, care ajunge în Marea Britanie și Australia înainte să fie lansată la nivel global. Spotify Kids va putea fi folosită de cei care au un abonament Spotify Premium Family. (Engadget)

10. Nici cea mai puternică versiune de Mac Pro, care costă $50.000, nu poate face față la infinit foamei de memorie a lui Google Chrome. Cei 1,5TB de RAM au fost suficienți pentru “doar” 6.000 de tab-uri deschise în browser-ul celor de la Google. (Inc.com)

Ți-ar mai putea plăcea
Google Search a indexat conversațiile utilizatorilor cu chatbot-ul Bard – Cronica de Tehnologie
Microsoft a prezentat Windows 11 SE, un nou rival pentru Chrome OS, împreună cu un laptop pentru educație – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău