Slujba de Înviere a fost oficiată fără credincioși în toate lăcaşurile de cult ale Bisericii Ortodoxe Române – Cronica dimineții

Paste liniștit cititorilor noștri care sărbătoresc Învierea.

1. Slujba de Înviere a fost oficiată în toate lăcaşurile de cult ale Bisericii Ortodoxe Române, de către preoţi şi personal clerical, dar fără a fi prezenţi credincioşi. Prezenţa acestora în biserici sau în apropierea acestora a fost interzisă prin ordonanţele militare, având în vedere încercarea de a limita răspândirea coronavirus. (News.ro)

2. Agenția de evaluare financiară Fitch a anunțat că a înrăutățit de la „stabilă” la „negativă” perspectiva asupra ratingului de credit al statului român. Agenția a reconfirmat totodată calificativul „BBB-” aferent datoriei guvernamentale românești pe termen lung în valută, fapt care menține obligațiunile de stat ale României în categoria celor recomandate pentru investiții. (Profit.ro)

3. Coreea de Sud a raportat 8 noi cazuri pentru ultimele 24 de ore, cel mai mic număr din 20 februarie, de la primele zile ale epidemiei. (Bloomberg)

4. În februarie, premierul Boris Johnson nu a participat la cinci întâlniri Cobra (comitetul național pentru urgențe), convocate pentru a discuta despre noul virus, și a ignorat cererile de a comanda echipamente de protecție pentru sistemul de sănătate. (TheSundayTimes)

5. În ianuarie și februarie companiile americane au exportat masiv măști și alte echipamente de protecție în China. Exporturile pentru aceste produse au crescut cu peste 1000%, comparativ cu perioada similară a anului 2019. (WashingtonPost)

6. Autoritățile bulgare au permis credincioșilor să meargă la biserică în această noapte, pentru a lua lumina, păstrând recomandările de a nu forma grupuri mai mari de două persoane. Bisericile din Grecia, Serbia, România și Ucraina au fost îmchise pentru credincioși, slujba putând fi urmărită online sau pe tv. (Reuters)

7. Scott Galloway estimează că Amazon va ajunge la o capitalizare de $2000 de miliarde la finele anului. În prezent compania este evaluată la $1100 miliarde. (Link)

8. În Ungaria, în ianuarie, s-au născut cu aproape 10% mai mulți copii decât în ianuarie 2019, iar numărul căsătoriilor aproape s-a dublat. (Link)

9. Turcia a devenit țara cu cele mai multe cazuri de infectare cu noul virus din Orientul Mijlociu, depășind Iranul. Cu peste 82000 de cazuri raportate, Turcia va depăși probabil azi sau mâine și China.  (Reuters)

10. Temperatura apei în anumite zone din oceanele Atlantic, Pacific și Indian a atins temperaturi record luna trecută. (Bloomberg)

Fotografia diminetii vine de la Octav Ganea, Inquam Photos:

Ți-ar mai putea plăcea
Primul deces cauzat de coronavirus în afara Chinei – Cronica dimineții
A fost ceruta recunoașterea obezității ca boală cronică în România – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău