Cronica diminetii – Amazon va vinde direct produsele Apple

1. Comisia Națională de Strategie și Prognoză a redus de la 5,5% la 4,5% estimarea privind creșterea produsului intern brut în 2018 în noua proiecție de toamnă. În același timp, PIB-ul nominal a fost revizuit din nou în sus, pe baza estimărilor că economia va fi mai inflaționistă în acest an decât în prognoza anterioară. (Profit.ro)

2. Amazon va vinde direct produsele Apple, inclusiv ultimele lansări, iPhone XR și XS, iPad Pro, Apple Watch generația 4 și căștile Beats. Cele două companii au semnat un acord în acest sens, Amazon putând comercializa produsele Apple pe piețele din Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Spania, Japonia și India. (Cnet)

3. Simona Halep, numărul 1 mondial, nu va mai fi antrenată de australianul Darren Cahill în 2019, a anunţat tehnicianul, care a spus că renunţă la colaborare din motive familiale. La scurt timp după anunţul antrenorului australian, liderul mondial Simona Halep i-a mulţumit acestuia pentru colaborarea de patru ani. (News.ro)

4. La peste 7 luni de la depunerea actelor pentru înregistrare, Mișcarea România Împreună, partidul fostului premier Dacian Cioloș, încă nu a primit undă verde de la tribunal. O serie întreagă de proceduri juridice au făcut ca înregistrarea partidului să riște să se amâne pe anul viitor, deși estimările inițiale, de după depunerea actelor pe 30 martie, erau ca până în septembrie să poată avea loc lansarea oficială. (Hotnews)

5. SEC, comisia care reglementează piețele de capital din Statele Unite, l-a amendat pe fondatorul EtherDelta cu $388.000. Este prima acțiune a SEC-ului împotriva unui exchange de cryptocurrencies. (Coindesk)

6. La o zi după ce Google a anunțat că va renunța la politica de a rezolva intern reclamațiile de hărțuire sexuală, Facebook a anunțat același lucru. Această schimbare le va permite angajaților hărțuiți să apeleze la autorități pentru astfel de cazuri. (WSJ)

7. Acțiunile Dropbox au crescut cu aproape 10% după ce compania și-a anunțat rezultatele pe trimestrul al treilea. Veniturile au fost de $360,3 milioane, peste așteptările Wall Streetului, în timp ce profitul a fost de 11 cenți per acțiune, aproape dublu față de cei 6 cenți așteptați de analiști. (BusinessInsider)

8. Donald Trump, Vladimir Putin, Theresa May, Angela Merkel și alți lideri vor participa în acest weekend, la Paris, la evenimentele care aniversează 100 de ani de la terminarea Primului Război Mondial. Președintele Johannis va fi și el prezent, la invitația președintelui Franței, Emmanuel Macron. (News.ro)

9. Cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit un “circuit al tristeții” în creierul uman. Un studiu efectuat pe 21 de persoane a constatat că, pentru cei mai mulți, tristețea a fost asociată cu o comunicare intensă între zonele creierului implicate în emoție și memorie. Studiile anterioare stabiliseră că tristețea și celelalte emoții implică amigdala, o zonă în formă de migdală aflată în fiecare parte a creierului. (NPR)

10. Cel mai vechi desen reprezentând un animal a fost descoperit într-o peșteră din insulele Borneo, Indonezia. Desenul, reprezentând o specie de vacă sălbatică, are cel puțin 40.000 ani vechime. Până la această descoperire, cea mai veche reprezentare a unui animal era de acum 35.500 ani. (USAToday)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
86% din populația Ucrainei consideră că lupta armată împotriva Rusiei trebuie să continue – Cronica dimineții
ONU: Prețul alimentelor a crescut, în martie, cu 13%, un nivel record – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău