Cronica serii – Doua zile libere pentru bugetari de Sfanta Maria

1. Aproximativ 734.000 de persoane au depus, până la termenul limită de 31 iulie, Declarația Unică, formular introdus anul acesta și care înlocuiește șapte declarații fiscale utilizate anterior pentru declararea de venituri cum ar fi cele din activități independente sau chirii. Declarația Unică trebuia depusă de circa 1 milion de persoane, conform estimărilor ANAF. Cei care nu au depus declarația în termenul legal, vor fi amendați cu 50-500 de lei. Potrivit fostului președinte ANAF Gelu Ștefan Diaconu, multe dintre persoanele care nu au depus în termen ar putea fi din categoria celor cu venituri din chirii. (Profit.ro)

2. Guvernul a aprobat astăzi hotărârea prin care se oferă două zile libere bugetarilor la mijlocul lunii august, legând sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, din 15 august, de weekend.  (News.ro)

3. Președintele Trump a propus creșterea tarifelor la 25% pentru importuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, peste nivelul de 10% setat inițial, deoarece Beijingul a refuzat să accepte solicitările americane și a impus tarife similare pentru bunuri americane. (WSJ)

4. Primii plămâni artificiali crescuți în bioreactoare au fost transplantați cu succes la porci. Cele 4 animale care au primit plămânii au fost eutanasiate după 10 ore, două săptămâni, o lună și două luni pentru ca cercetătorii să studieze evoluția plămânilor. (Wired)

5. Japonia are cel mai mare catalog de filme, seriale și documentare Netflix, depășind Statele Unite, Canada, Marea Britanie și India. Japonezii au acces la aproape 6000 de titluri in timp ce România nu se află în top 38, deși Slovacia, Ungaria și Cehia sunt în top 11. (Flixed)

6. Banca Angliei a anunțat astăzi a doua majorare a dobânzii de referință de la criza financiară din 2008, în linie cu estimările analiștilor, asigurând că orice creștere în următorii trei ani va fi limitată și graduală, pe fondul incertitudinilor provocate de Brexit. (WSJ)

7. Test.ai, o companie care dezvoltă boți pentru a înlocui oamenii în testarea aplicațiilor, a primit o investiție de $11 milioane de la Google și alte două fonduri de investiție. (TechCrunch)

8. BRD Groupe Société Générale, a treia bancă din România din punct de vedere al valorii activelor, a anunțat joi că a înregistrat un avans de 34,5% al profitului net în primul semestru, până la 757 milioane lei, față de aceeași perioadă a anului trecut. (Profit.ro) OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a raportat în prima parte a anului un profit net de 1,28 miliarde lei, cu 6% mai mare faţă de primul semestru din 2017, în timp ce vânzările au urcat tot cu 6%, la 9,85 miliarde lei. (News.ro)

9. Timișoara a devenit la jumătatea acestui an cea mai mare piață de birouri din provincie, depășind pentru prima oară suprafața de birouri în funcțiune din Cluj-Napoca. (Profit.ro)

10. Un călugăr chinez de rang înalt este acuzat de mai multe călugăriţe că le-a forţat să întreţină raporturi sexuale “prin controlul minţii”, el respingând insa acuzaţiile. Presupusele acţiuni ale lui Abbot Xuecheng au fost descrise într-un raport trimis guvernului de doi călugări de la templul Longguan. În raport, Xuecheng este acuzat că a trimis mesaje explicite călugăriţelor şi le-a forţat să întreţină relaţii sexuale cu el. De asemenea, el este acuzat că a ademenit sau ameninţat cel puţin şase călăugăriţe pentru a avea relaţii sexuale. Patru dintre ele au cedat cererilor sale. (News.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

 

Ți-ar mai putea plăcea
Amenințarea unui război nuclear este la cel mai înalt nivel de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial – Cronica serii
România a avut a patra cea mai mare creștere economică din UE, în primul trimestru din 2023 – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău