Situația de la Sectorul 1 rămâne neclară, BEC amânând pentru mâine decizia – Cronica serii

1. Biroul Electoral Central a amânat pentru miercuri analizarea sesizărilor formulate de PSD privind renumărarea voturilor din Sectorul 1 din Bucureşti sau anularea alegerilor. PSD susține că actualul primar, Dan Tudorache, a câștigat, deși a obținut, potrivit numărătorii sale paralele, 35.000+ de voturi, iar Clothilde Armand a luat 36.000+ de voturi. (G4Media)

2. Rata șomajului înregistrat la nivel național, în luna august, s-a situat la 3,3%, cu 0,26 puncte procentuale peste valoarea consemnată în aceeași lună din 2019, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă. Comparativ cu iulie 2020, creșterea este de 0,03%. (Profit.ro)

3. În această noapte, Donald Trump şi Joe Biden se întâlnesc, după luni de acuzații reciproce, pentru prima oară faţă în faţă, cu 35 de zile înaintea unor alegeri americane prezidenţiale foarte tensionate. (News.ro)

4. Piața materialelor de construcții din România a crescut în medie în ultimii ani cu circa 9% pe an, până la o valoare de aproape 4 miliarde de euro în anul 2019, cu o concentrare semnificativă a jucătorilor pe anumite segmente. (Profit.ro)

5. Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) l-a exclus din formaţiune pe Christian Lüth, un fost purtător de cuvânt al grupului parlamentar al partidului în Bundestag, care a propus ”execuţia” sau ”gazarea” refugiaţilor. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Singapore va fi prima țară care va folosi verificarea facială în cadrul sistemului național de identitate. Sistemul, care este acum implementat la nivelul întregii țări după o perioadă de test, nu doar că recunoaște persoana, dar se și asigură că ea este cea care prezintă documentul. Implementată de compania britanică iProov, verificarea facială va fi necesară pentru accesarea anumitor servicii private și guvernamentale. (BBC)

6. Supermarketurile din SUA și companiile producătoare de mâncare au început să-și facă stocuri, respectiv să accelereze producția, în perspectiva sezonului de toamnă iarna și a unor noi posibile măsuri de izolare ce vor fi adoptate. (WSJ)

7. Rămăşiţe ale unor corpuri de apă de la suprafaţa lui Marte ar putea să fie în continuare ascunse sub forma unor mici lacuri supersărate, sub calota glaciară de la polul sud al Planetei Roşii, conform unui nou studiu publicat luni de Nature Astronomy. În aceste lacuri ar putea trăi forme de viață extremofile. (Hotnews)

8. Amazon a lansat Personal Shopper, un serviciu de shopping pentru îmbrăcăminte de bărbați, care costă $5 pe lună. Disponibil doar membrilor Prime, Personal Shopper livrează lunar unui client un set de articole alese special de un stylist. Clientul le va proba și va returna articolele care nu-i plac. (TechCrunch)

9. James Cameron a încheiat filmările pentru „Avatar 2”, iar pentru al treilea film din franciză cineastul a spus că producţia este finalizată în proporţie de 95%, informează Variety. Disney a anunţat în luna iulie că a mutat datele de lansare pentru „Avatar 2”, pe 16 decembrie 2022, pentru „Avatar 3”, pe 20 decembrie 2024, „Avatar 4”, pe 18 decembrie 2026, şi „Avatar 5”, pe 22 decembrie 2028. (News.ro)

10. Candidatul UDMR la Primăria comunei Foieni din judeţul Satu Mare, Brem Laszlo, a reuşit să obţină 100% din voturile valabil exprimate, el fiind singur candidat pentru această funcţie, potrivit rezultatelor finale ale Autorităţii Electorale Permanente. (Link)

Fotografia serii – Conflictul din Nagorno-Karabakh ia amploare, cu noi victime. În fotografie un soldat armean trage cu artileria împotriva forțelor azere.  Armenian Ministry Of Defence/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Secretar de stat în Ministerul Sănătății: Două săptămâni de carantină ar face minuni. Cîţu: Nu va exista un lockdown general – Cronica serii
Cronica serii – Modificarile Codului Penal au fost aprobate si de Camera Deputatilor

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău