Cronica dimineții – Statele Unite se împrumută la costuri mai mari decât China

1. Peste 12.000 de consumatori au rămas fără curent, în județul Timiș, în timp ce aproape 19.000 de familii din județul Buzău nu au curent electric din cauza vântului puternic. (News.ro)

2. Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că lansarea partidului PLUS a lui Dacian Cioloş este ”un mare câştig pentru democraţia românească” şi a anunţat că va colabora cu noua formaţiune politică. ”Ei vor continua să fie partenerii noştri cei mai apropiaţi”, a scris Barna pe Facebook. (News.ro)

3. Statele Unite trebuie să plătească o dobândă mai mai mare decât China pentru a se împrumuta, investitorii văzând economia americană mai riscantă decât cea chineză. (Bloomberg)

4. Apple a fost dată în judecată, în California, pentru că ar fi mințit în publicitatea făcută pentru modelele X, XS și XS Max. Plângerea reclamă faptul că Apple a anunțat iPhone X cu ecran de 5,8 inchi dar măsurătoarea arată că de fapt sunt doar 5.6875 inchi. Apple mai este acuzată că a mințit și în privința numărului de pixeli, iPhone-ul X ar trebui să aibă o rezoluție de 2436×1125 pixeli, dar de fapt telefonul nu conține pixeli cu subpixeli roșii, verzi și albaștri, având de fapt doar doi subpixeli per pixel. (Cnet)

5. După Brexit, cei care vor să muncească în Marea Britanie și provin din țările Uniunii Europene vor trebui să dovedească un venit minim anual de cel puțin 30.000 de lire pentru a primi permisul de muncă pe 5 ani, conform unui proiect de lege care va fi anunțat săptămâna viitoare. (TheTelegraph)

6. Niantic, dezvoltatorul jocului Pokemon Go, este in proces de strângere a unei runde de finanțare de $200 milioane care ar evalua compania la $3,9 miliarde. (WSJ)

7. Netflix a anunțat care au fost cele mai “binge-uite” seriale din Statele Unite anul acesta: “On My Block”, urmat de seria a doua din “Making a Murderer”, “13 Reasons Why”, “Last Chance U: INDY”, “Bodyguard”, “Fastest Car”, “The Haunting of Hill House”, sezonul doi din “Anne with an E”, “Insatiable” și sezonul 6 din “Orange Is the New Black”. (Link)

8. Procurorii spanioli au acuzat-o oficial pe Shakira de evaziune fiscală și reclamă 14.5 milioane de euro pe care cântăreața nu i-ar fi plătit, declarându-și, pentru trei ani, domiciliul în Bahamas când de fapt ea a locuit în Spania. Shakira a negat acuzațiile. (NBCNews)

9. Filmul “Bohemian Rhapsody” a depășit $600 milioane în încasari, devenind cea mai vândută biografie muzicală din istoria cinematografiei. (Link)

10. Anul viitor filmele “The Matrix”, “American Pie”, “Star Wars – The Phantom Menace” și “Fight Club” vor împlini 20 de ani de la lansare. (Mashable)

Cronica diminetii este monetizata prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Pentru prima dată în istoria ţării, toţi regii şi toate reginele României vor fi împreună, la Curtea de Argeş – Cronica dimineții
Guvernul va adopta azi Starea de Alertă – Cronica dimineții
Un comentariu
  • Marius B.
    dec. 16,2018 la 2018-12-16T11:16:59+02:000000005931201812

    Alianta Vestului este doar inceputul catre o noua forma administrativa a tarii. Romania anului 2028 va arata complet diferit. Iata cum:
    1. In perioada 2019 – 2020 vor apare primele alte noi zone care vor forma aliante in cadrul Romaniei pe modelul AVE.
    2. In 2022 se va organiza la Cluj-Napoca primul referendum zonal care va pune bazele descentralizarii.
    3. In 2025, Alianta Vestului ( AVE) va avea propria constitutie, propriul guvern, propriile legi. AVE va functiona practic pe modelul cantoanelor elvetiene.
    4. Pana in 2027. Romania va fi compusa din 6-7 zone ( aliante) autonome. Acestea vor avea o armata comuna, un imn comun, un steag comun. Zonele vor concura intre ele in atragerea de fonduri europene, investitii in infrastructura, atragerea de investitori pentru proiecte mari spre beneficiul si prosperitatea cetatenilor.
    5. In 2028, Romania va avea un singur presedinte, 7 guvernatori si un guvern mult mai simplificat, mai eficient si mai robust.
    In Romania anului 2028 va exista un index facut public periodic al calitatii vietii, care va monitoriza diversi parametri. Acesta va reprezenta principalul indicator al eficientei zonelor teritoriale. Asa vad Romania anului 2028. Salvez aceasta postare.

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău