Premierul Cîțu: Cheltuielile cu salariile în sistemul public s-au dublat în ultimii 4 ani – Cronica dimineții

1. Cheltuielile cu salariile în sistemul public s-au dublat în ultimii 4 ani, afirmă premierul Cîțu, care se arată însă sceptic cu privire la faptul că și perfomanța funcționarilor publici s-a dublat. ”Eu vă întreb pe dumneavoastră și îi întreb pe toți românii. Cheltuielile cu salariile s-au dublat în patru ani de zile. Ați simțit că perfomanța funcționarilor publici s-a dublat? Dacă este da, atunci mergem mai departe, dacă nu, atunci trebuie să luăm măsuri”, a spus Cîțu. (Profit.ro)

2. Peste 80.000 de persoane s-au programat pentru vaccinarea cu doze de la AstraZeneca, miercuri, la cele 180 de centre din țară. Aseară, la ora 20:00, mai erau disponibile 135.000 de locuri în perioada 15 februarie – 6 martie. (G4Media)

3. Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a scăzut, în 2020, cu 26,52%, comparativ cu anul anterior, la 4.084 de unități, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului. (Profit.ro)

4. Industria turismului din Europa a reacționat dur împotriva guvernului Marii Britanii, după ce autoritățile de la Londra au impus sancțiuni dure, precum amenzi uriașe sau închisoare celor care nu respectă carantina sau care ascund că au călătorit în statele incluse în lista zonelor roșii. (Link)

5. Consilierul președintelui Biden pe problemele generate de pandemie, medicul Anthony Fauci, a declarat că 20.000 de femei gravide au fost vaccinate împotriva Covid-19 până acum, fără să apară complicații. (Axios)

6. Facebook lucrează la un chat audio similar cu cel dezvoltat de Clubhouse, o aplicație care a devenit populară în ultimele luni. Clubhouse este o aplicație de social media audio care le permite utilizatorilor să se adune în diferite camere de chat audio. Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO-ul Facebook, a fost prezent zilele trecute pe Clubhouse. (NYTimes)

Una din Cronica Sportivă: Simona Halep a supraviețuit unui meci extrem de greu cu Ajla Tomljanovic, în turul doi de la Australian Open, câștigând cu 4-6, 6-4, 7-5, după ce australianca a avut 5-2 în decisiv și a fost la două puncte de victorie. În turul următor, Simona o va întâlni mâine pe Veronika Kudermetova (Rusia, 36 WTA). (Treizecizero)

7. Directorul Financiar Twitter a anunțat că fostul președinte Donald Trump este interzis permanent pe platformă. El va rămâne blocat chiar dacă va candida din nou, în 2024, la președinția SUA, și va câștiga alegerile. (CNN)

8. Pentru prima oară de la începutul anului pârtiile de schi din Lombardia, cea mai afectată regiune a Italiei de noul coronavirus, se vor deschide. Restricțiile vor fi ridicate începând cu 15 februarie. (TheGuardian)

9. Municipiul Sibiu este inclus între primele cinci cele mai bune destinaţii turistice europene, obţinând cu peste 15.000 de voturi mai mult decât în competiţia de anul trecut. Astfel, Sibiul va purta titlul de European Best Destination şi în anul 2021, alături de oraşe turistice recunoscute din Europa: Roma, Florenţa, Paris, Viena, Capri, Insulele Canare, Valea Dordogne, Kefalonia, Braga sau Kotor. Potrivit clasamentului publicat pe site-ul European Best Destinations, Sibiul se află pe locul al cincilea, după Braga (Portugalia), Roma (Italia), Cavtat (Croaţia) şi Florenţa (Italia). (News.ro)

10. Purtarea a două măști diferite este mai eficientă decât purtarea unei singure măști, conform unui experiment realizat în SUA. Studiul a arătat că măștile medicale, în trei pliuri, oferă o protecție de 42% împotriva particulelor răspândite în aer prin strănut, în timp ce măștile croite au blocat 44,3% din acest gen de particule. Purtate împreună, una peste alta, cele două măști blochează 92,5% din particule. (Reuters)

Fotografia dimineții – RIP Larry Flynt:

Ți-ar mai putea plăcea
Media națională a incidenței cazurilor de coronavirus a urcat sâmbătă la 0,95 – Cronica dimineții
Ludovic Orban: “Intenția noastră este, în condiţii foarte bine reglementate, să permitem sezonul turistic estival” – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău