Fluxurile de monede virtuale au ajuns la un nivel record, de $4,5 miliarde, în primul trimestru al anului – Cronica de Tehnologie

1. Mark Zuckerberg are cont de Signal. Informația a ieșit la lumină după ce numărul de telefonul al șefului Facebook s-a aflat printre cele 533 de milioane de înregistrări postate recent pe un forum de hacking. (Profit.ro)

2. Fluxurile de monede virtuale au ajuns la un nivel record, de $4,5 miliarde, în primul trimestru al anului. Față de cele $3,9 miliarde din trimestrul anterior, creșterea este de 11%. Pe de altă parte, investițiile în criptomonede au încetinit. (Reuters)

3. Signal testează o funcție de plăți cu criptomonede în Marea Britanie, folosind moneda virtuală MOB și portofelul MobileCoin. Datele plăților vor fi stocate pe device-urile utilizatorilor, nu pe serverele Signal, iar aceștia vor putea oricând să-și transfere fondurile și să migreze către alt serviciu. (Profit.ro)

4. Microsoft își scufundă serverele într-un lichid non-conductiv, pentru a le crește performanța și a reduce consumul de energie. Lichidul recirculat atinge direct componentele serverelor și rămâne în contact cu acestea până ajunge la 50 de grade Celsius, după care este schimbat. Microsoft spune că este primul furnizor de soluții cloud care folosește un sistem de răcire cu scufundare în două faze într-un mediu de producție. (The Verge)

5. Peste 1.800 de angajați ai unor agenții publice din SUA au folosit sistemul de recunoaștere facială furnizat de Clearview, fără ca șefii agențiilor să știe. La acesta au acces peste 7.000 de persoane din cadrul a aproape 2.000 de instituții. (BuzzFeed News)

6. A treia generație de procesoare Xeon Scalable, prima care folosește un design pe 10nm, impresionează prin performanța obținută în majoritatea sarcinilor de lucru. Procesoarele cu 40 de nuclee la un TDP de 270W includ numeroase îmbunătățiri, în frunte cu optimizarea lățimii de bandă a memoriei. (Anandtech)

7. China vede în Yuanul digital o cale de a scăpa de sancțiunile impuse de SUA. Moneda virtuală va fi emisă și controlată de banca centrală, urmând să implice instrumente de monitorizare a economiei și oamenilor. Peste 100.000 de persoane au folosit aplicația lansată de banca centrală în testele din ultimele luni. (WSJ)

8. Google a lansat un update de software pentru seria Pixel, care, în cazul lui Pixel 5, aduce o creștere masivă a performanței video. În fapt, este o rezolvare a scăderii în performanță de care posesorii smartphone-urilor Google s-au plâns după trecerea la Android 11. (XDA)

9. Mai multe instituții europene, printre care și Comisia Europeană, au fost vizate săptămâna trecută de un atac cibernetic. Până acum, din primele investigații, nu par să existe semne că hackerii au accesat vreun fel date. (Bloomberg)

10. Ediția de anul acesta a târgului de jocuri E3 va fi organizată virtual, cu acces gratuit, în perioada 12-15 iunie. Au confirmat deja prezența mai multe companii, printre care Nintendo, Microsoft, Capcom, Konami, Ubisoft, Take-Two Interactive și Warner Bros. Games. Organizatorii spun că ediția de anul viitor va reveni la formatul obișnuit. (Variety)

Ți-ar mai putea plăcea
Intel își va lansa pe piață a 13-a generație de procesoare pentru desktop pe 20 octombrie – Cronica de Tehnologie
Sony a prezentat o mașină electrică la CES – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău