Google a anunțat Pixel 4 și Pixel 4 XL – Cronica de Tehnologie

1. Google a anunțat Pixel 4 (5,7 inch, 2.800 mAh) și Pixel 4 XL (6,3 inch, 3.700 mAh). Cele două smartphone-uri au aceleași caracteristici tehnice, cu excepția ecranului și a bateriei: Snapdragon 855, 6GB RAM și 64/128GB stocare. Acestea vor fi disponibile din 22 octombrie la prețuri care vor începe de la $800. (Profit.ro)

2. Google va lansa serviciul de streaming pentru jocuri Stadia pe 19 noiembrie. Nu va fi disponibil în România de la început, când va intra pe piață Founder’s Edition. Pentru $129,99 utilizatorii vor primi un Chromecast Ultra, un controller ediție limitată și două abonamente gratuite pentru trei luni. Abonamentele vor costa apoi $9,99 pe lună. Versiunea gratuită va fi disponibilă de anul viitor. (Profit.ro)

3. Google a prezentat Nest Mini, un smart speaker cu suport pentru Google Assistant și butoane fizice pentru controlul redării. Acesta va fi disponibil din 22 octombrie (nu și în România oficial) și va costa €59. (AndroidPolice)

4. Google a lansat Pixelbook Go, un Chromebook de 13 inch care promite o autonomie de 12 ore. Versiunea de bază, cu Intel Core m3, costă $649, însă prețul poate ajunge și la $1,399. (The Verge)

5. Twitter nu va mai permite retweet-ul mesajelor postate de liderii politici care încalcă regulile platformei. Mesajele nepotrivite nu vor putea primi like-uri și nici comentarii. (TechCrunch)

6. După două zile în care n-a putut fi jucat din cauza unei găuri negre, Fortnite continuă cu Chapter 2, care aduce noi hărți, noi vehicule și noi activități precum înotul și pescuitul. (The Verge)

7. Layer1, un startup de minare Bitcoin din Texas a primit o finanțare de $50 milioane, ajungând să fie evaluat la $200 milioane. Layer1 vrea să folosească pentru minare energie solară și eoliană produsă de propria centrală și suplimentată din surse externe. (Fortune)

8. Wheels, un startup care dezvoltă biciclete electrice fără pedale, a primit o finanțare de $50 milioane. Bicicletele acestora sunt modulare și permit schimbarea componentelor și a bateriei. (TechCrunch)

9. Cel mai mare operator de multiplexuri din lume, AMC Entertainment, a lansat AMC Theaters On Demand, un serviciu online de vânzare și închiriere pentru filme. Sunt disponibile în jur de 2.000 de titluri care pot fi închiriate cu $3-$6 sau cumpărate cu $10-$20. (NYTimes)

10. Apple a anunțat Beats Solo Pro ($299.95), o pereche de căști wireless purtate pe urechi și dotate cu sistem de reducere a zgomotului. Producătorul promite o autonomie de 22 de ore cu reducerea zgomotului activată și 40 de ore fără. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
FBI, DEA și Departamentul de Justiție al Statelor Unite au fost dați în judecată pentru că folosesc tehnologii de recunoaștere facială la nivel național – Cronica de Tehnologie
Aplicația dezvoltată de Germania pentru urmărirea contactelor a costat €20 milioane – Cronică de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău