Piața tabletelor a crescut cu 55.2% YoY în Q1, până la 39.9 milioane de unități – Cronica de Tehnologie

1. Piața tabletelor a crescut cu 55.2% YoY în Q1, când au fost livrate 39.9 milioane de unități, ceea ce reprezintă cea mai mare creștere din 2013, conform IDC. Cu 12.7 milioane de unități livrate, în creștere cu 64.3% YoY,  Apple rămâne liderul incontestabil, urmat de Samsung, care a crescut cu 60.8% YoY după ce a livrat 8 milioane de tablete. (Profit.ro)

2. Costurile cu infrastructura cloud au crescut cu 35% YoY și 5% QoQ în primul trimestru al anului, la $41.8 miliarde. Din suma totală, 32% sunt cheltuielile făcute de AWS, urmat de Azure cu 19% și Google Cloud cu 7%. (Venture Beat)

3. Comisia Europeană a pus oficial Apple sub acuzare pentru plângerile făcute de Spotify. Compania americană este acuzată că încearcă să-și strivească rivalii din zona serviciilor de streaming pentru muzică obligându-i pe aceștia să folosească serviciul său de plăți. Apple este acuzată și de limitarea opțiunilor de informare cu privire la alternativele de plată din afara App Store. (WSJ)

4. NYPD a renunțat la contractul cu Boston Dynamics și va returna roboții Spot pe care i-a folosit. Decizia vine după ce poliția a folosit roboții în mai multe situații ce au stârnit controverse, în loc ca acesta să fie folosit în situații periculoase pentru ofițeri, cum a promis departamentul la început. (NYPD)

5. Peste 60% din utilizatorii eligibili de Instagram au activat funcția de comunicare cu Facebook Messenger, spune șeful produsului, Stan Chudnovsky. Rata actuală de adopție este peste așteptările oficialilor Facebook legate de prima etapă din procesul de interoperabilitate, care presupune comunicarea între Facebook Messenger, Instagram Direct și WhatsApp. (CNBC)

6. Facebook a început să afișeze o nouă notificare pe iPhone și iPad, prin care încearcă să convingă utilizatorii să accepte în continuare colectarea datelor, după introducerea unui nou sistem de protejarea a intimității în iOS 14.5. Notificarea include câteva motive în sprijinul colectării datelor personale, printre care menținerea gratuită a produselor companiei. (Profit.ro)

7. Verizon este pe punctul de a-și vinde divizia media către Apollo. Un deal în valoare de aproximativ $5 miliarde, care va include AOL și Yahoo!, ar putea fi anunțat foarte curând. (Bloomberg)

8. Astăzi începe procesul dintre Epic și Apple. Miza este sistemul unic de plăți impus de Apple pentru toate produsele distribuite prin App Store (prin care este oprit comision), iar în funcție de decizia finală, modelul de business folosit cu mare succes până acum de Apple ar putea fi alterat sau menținut. (WSJ)

9. Ethereum a trecut de $3,000, crescând de la începutul anului cu peste 300%. Analiștii spun că spike-ul înregistrat de Ethereum este o adaptare târzie la creșterile înregistrate de Bitcoin la finalul anului trecut. (Reuters)

10. Procesoarele Intel și AMD sunt în continuare vulnerabile la amenințările Spectre, în ciuda măsurilor luate până acum. Cercetătorii au descoperit o nouă breșă, care permite atacatorilor accesul la cache-ul operațiunilor micro. Reparațiile necesare vor aduce noi reduceri de performanță. (Tom’s Hardware)

Ți-ar mai putea plăcea
Numărul atacurilor DDoS pentru recompensă a crescut anul trecut cu 29% comparativ cu 2019 – Cronica de Tehnologie
TikTok se transformă rapid într-o platformă periculoasă pentru cei mici, susțin analiști și oficiali americani – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău