Israelul a implementat un amplu program experimental de recunoaștere facială în Gaza – Cronica de Tehnologie

1. Experții Google au identificat anul trecut 97 de exploit-uri 0-day (pentru care nu există patch-uri), cu 50% mai multe decât în 2022. Dintre acestea, 48 au fost folosite pentru spionaj (12 create de hackerii chinezi), iar 10 au slujit unor motivații financiare. (The Record)

2. Au apărut noi randări cu Pixel 9, care oferă noi informații despre viitoarea serie de smartphone-uri Google. Alături de Pixel 9, modelul de bază, care va avea un design compact, cu două camere foto, vor mai exista alte două modele, numite Pixel 9 Pro și Pixel 9 Pro XL. (91Mobiles)

3. Pentru prima oară, Claude 3 a detronat GPT-4 în Chatbot Arena, o ierarhie folosită de specialiști pentru evaluarea modelelor lingvistice. Claude 3 Opus a obținut 1253 de puncte, cu două mai multe decât prima din cele patru versiuni GPT-4 testate, care au, totuși, un an de când au fost lansate. (ArsTechnica)

4. Israelul a implementat un amplu program experimental de recunoaștere facială în Gaza. Acesta a început în ultima parte a anului trecut și este folosit pentru urmărirea în masă a palestinienilor, colectând și catalogând imagini cu fețele acestora fără știrea sau consimțământul lor. (NY Times)

5. Anthropic (dezvoltatorul Claude 3), a primit alte $2.75 de miliarde de la Amazon, reprezentând a doua tranșă din investiția de $4 miliarde pe care gigantul american o face în startup-ul de AI. Prima tranșă a fost de $1.25 miliarde și a fost operată în septembrie anul trecut. (CNBC)

6. Google a început să implementeze modelul lingvistic Gemini în Google Messages beta. Utilizatorii care au primit acces pot comunica, astfel, direct cu Gemini, într-o fereastră de chat dedicată, folosind protocolul RCS. (9to5Google)

7. Walmart, 7-Eleven și Chick-fil-A vor testa un ecosistem de livrări last-mile cu drone autonome. Acesta a fost dezvoltat de DroneUp (deținut parțial de Walmart) și include dulapuri de depozitare automatizate, cu climatizare controlată, de unde dronele (cu autonomie de 50 km și viteză maximă de 100 km/h) pot ridica și lăsa pachete. (Axios)

8. Disney integrează Hulu în Disney+. Cei care sunt abonați la ambele servicii vor avea acces automat la conținutul Hulu în Disney+. Cei care nu sunt abonați Hulu, vor vedea coperțile creațiilor Hulu în Disney+ și vor fi încurajați să facă upgrade la versiunea care include Hulu. (Hollywood Reporter)

9. Portugalia a interzis Worldcoin să mai colecteze informații pentru 90 de zile, citând riscuri legate de protecția datelor. Dintre țările europene, startup-ul lui Sam Altman, care le dă criptomonede celor care acceptă să le fie scanat globul ocular, mai poate acum opera doar în Germania. (Reuters)

10. 23% dintre adulții americani au folosit ChatGPT, conform unui sondaj făcut în luna februarie, cu 18% mai mulți decât la un sondaj realizat în iulie 2023. Procentul este de 43% (de la 33%) în cazul celor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani și de 27% (de la 21%) pentru segmentul cu vârste cuprinse între 30 și 49 de ani. (Pew Research Center)

Ți-ar mai putea plăcea
Retrospectiva anului 2019 – Cronica de Tehnologie
Site-urile și aplicațiile cu filme și seriale piratate câștigă în jur de $1.3 miliarde pe an – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău