Înotătorul Robert Glință a cucerit aurul european la proba de 100 de metri spate – Cronica sportivă

1. Aseară, în ultimul meci al etapei a noua din play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, Academica Clinceni a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, părăsind ultimul loc din play-off, pe care a coborât FC Botoșani. Pentru Academica au marcat Tănase 15′ şi Chunchukov 54′, în timp ce pentru Sepsi a punctat Aganovic 13′. (Video)

În clasament, cu o etapă înaintea finalului play-off-ului, pe primul loc se află CFR Cluj, cu 51 de puncte, urmată de FCSB, cu 45 de puncte, și de Univ. Craiova, cu 40 de puncte.

2. Înotătorul Robert Glință, 24 de ani, s-a impus în cursa de 100 m spate de la Campionatele Europene de natație de la Budapesta cu un nou record național, reușind prima sa medalie europeană de aur. La masculin, țara noastră nu a avut până acum un campion european. (Gsp.ro)

3. Federația Română de Fotbal a publicat noul protocol de desfășurare al meciurilor, cel care prevede revenirea fanilor pe stadioane până la un procent de 25% din capacitatea arenelor. La meciuri, pot participa persoanele vaccinate sau care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR. (Gsp.ro)

4. Selecţionerul Mirel Rădoi a convocat 25 jucători pentru următoarele partide amicale ale României, cu Georgia (2 iunie – Ploieşti) şi Anglia (6 iunie – Middlesbrough), printre care se numără portarul Florin Iacob (UTA Arad), fundașul Tiberiu Căpuşă (Chindia Târgovişte) și atacantul Andrei Ivan (Universitatea Craiova). (News.ro)

5. Reprezentativa Under 23 a României va efectua un stagiu în Spania, la Marbella, în perioada 31 mai – 9 iunie, unde are programate şi două jocuri amicale, împotriva Mexicului şi Australiei, selecţionate calificate, de asemenea, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Printre jucătorii convocați se află Răzvan Sava (AC Torino), Radu Drăguşin (Juventus) și Alexandru Dobre (Dijon). (News.ro)

Din Cronica serii: Şapte persoane au fost acuzate de „omor simplu cu premeditare” de către procurorii care anchetează moartea fostului fotbalist Diego Maradona. Biroul procurorului general din oraşul San Isidro, de lângă Buenos Aires, a cerut totodată judecătorul dosarului, Orlando Diaz, să le interzică inculpaţilor părăsirea Argentinei. Acuzaţii, al căror proces va începe la 31 mai, sunt toţi profesionişti din domeniul medical care s-au ocupat de îngrijirea lui Maradona. (News.ro)

6. Înotătorul român David Popovici a stabilit, joi, un nou record naţional în proba de 200 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Budapesta. Sportivul de 16 ani, pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu, s-a calificat în această săptămână la Jocurile Olimpice, la proba de 100 m liber. (Eurosport)

7. Jucătoarea americană de baschet de origine română Sabrina Ionescu, coordonatoarea de joc a echipei New York Liberty din liga profesionistă feminină nord-americană (WNBA) a devenit cea mai tânără jucătoare din istoria competiției care a reușit o triplă-dublă. Ea a încheiat meciul cu Minnesota Lynx cu 26 de puncte, 12 pase decisive şi 10 recuperări. (Eurosport)

8. Italianul Andrea Vendrame (AG2R Citroën) a câștigat din evadare etapa a 12-a din Turul Italiei la ciclism, fiind urmat de Chris Hamilton (Team DSM). Egan Bernal a rămas lider în clasamentul general, urmat la 45 de secunde de Alexandr Vlasov și la 1 minut și 12 secunde de Damiano Caruso. (Eurosport)

9. Fundaşul portughez al echipei Manchester City, Ruben Dias, a fost desemnat fotbalistul sezonului de către Asociaţia Jurnaliştilor de Fotbal (FWA). Internaţionalul portughez în vârstă de 24 de ani a fost transferat de City pentru aproximativ 65 de milioane de lire sterline, vara trecută, de la Benfica. (News.ro)

10. În echipa sezonului 2020/2021 în Premier League, în viziunea Tackle.ro, se află, alături de Ruben Dias, și alți fotbaliști ai campioanei Manchester City, respectiv Joao Cancelo, John Stones și Kevin De Bruyne, dar și Bruno Fernandes (Manchester United) și Harry Kane (Tottenham). (Tackle.ro)

Transmisiuni din sport, azi la TV:

-ora 11.30 – WTA Belgrad, tenis feminin – Digi Sport 4

-ora 13.00 – ATP Geneva, tenis masculin – Look Sport+

-ora 15.00 – WTA Parma, tenis feminin – Digi Sport 2

-ora 22.00 – Levante – Cadiz, La Liga – Digi Sport 4, Telekom Sport 4, Look Sport 3

Ți-ar mai putea plăcea
Loredana Toma a cucerit două medalii de aur la Campionatul European de Haltere – Cronica Sportivă
Robert Lewandowski este cel mai bun jucător al anului în ancheta The Guardian – Cronica sportivă

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău