Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo – Cronica sportivă

1. Spectacol total în cele două optimi de finală disputate ieri la Euro 2020. În primul meci al zilei, la Copenhaga, Spania s-a calificat în sferturile de finală, după ce a învins Croația cu 5-3, după prelungiri. Croația a condus cu 1-0, apoi Spania a marcat trei goluri, dar croații au egalat în min. 90+2 (scor 3-3). În reprizele de prelungiri, spaniolii au înscris de două ori prin Morata și Oyarzabal. (Video)

2. Celălalt meci disputat aseară, de data aceasta pe Arena Națională din București, dintre Franța și Elveția, a avut o desfășurare similară până la finalul celor 90 de minute, scorul fiind tot 3-3. Au deschis scorul elvețienii (care au ratat și o lovitură de la 11 m la scorul de 1-0), francezii au marcat de trei ori (două goluri Benzema și unul fabulos al lui Pogba), pentru ca apoi elvețienii să egaleze în min. 90 (prin Gavranovic). Nu s-a marcat în prelungiri, iar loviturile de departajare s-au terminat 5-4 în favoarea Elveției (singura ratare fiind a lui Mbappe, la penalty-ul decisiv), care se califică în sferturi unde va întâlni Spania. (Video)

3. Astăzi se dispută ultimele două optimi de finală ale Campionatului European de Fotbal 2020, după următorul program:

-de la ora 19.00, Anglia – Germania, la Londra

-de la ora 22.00, Suedia – Ucraina, la Glasgow

4. Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a anunțat, luni seara, că Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza accidentării suferite la gambă la turneul de la Roma, accidentare care o ține departe de terenul de tenis de două luni. (Europa FM)

5. Irina Begu, locul 79 WTA, s-a calificat în turul doi la Wimbledon, după ce a învins-o pe sportiva americană Katie Volynets, locul 199 WTA, scor 6-4, 7-5, după o oră şi 37 de minute. (News.ro) Tot ieri, Monica Niculescu a fost învinsă în turul întâi de Aryna Sabalenka cu 6-1 6-4. (Eurosport)

6. Campionatul Spaniei, La Liga, ediţia 2021/2022, va începe în weekendul 14-15 august 2021 şi se va încheia la 21 mai 2022. De asemenea, Supercupa Spaniei se va disputa în perioada 12-16 ianuarie 2022, în Arabia Saudită. (News.ro)

7. Tim Merlier a adus cea de-a 2-a victorie pentru Alpecin Fenix în turul Franței, ieri, în etapa a treia. Belgianul s-a impus după un sprint redus, la capătul unei etape care a fost marcată de foarte multe căzături, în care au fost implicați inclusiv oameni cu pretenții la clasamentul general, cel mai important fiind Primoz Roglic. Mathieu Van Der Poel a rămas lider al clasamentului general. (Eurosport)

8. Erriyon Knighton (17 ani) a depășit în două rânduri recordul mondial U20 deținut de Usain Bolt, în calificările SUA pentru Jocurile Olimpice: tânărul atlet și-a câștigat semifinala la 200 metri cu timpul de 19,88 secunde (îmbunătățind astfel cu 5 sutimi de secunde recordul mondial U20 setat de Bolt, în 2004). Apoi, în finală, Erriyon a reușit un alt record mondial, fiind cronometrat în 19,84 secunde. (Eurosport)

9. Serbia este noua campioană a Europei în baschetul feminin (campioană după o pauză de șase ani), după ce a învins Franța în finală cu 63-54 la Valencia. Belgia a intrat în posesia medaliei de bronz, după o victorie cu Belarus cu scorul de 77-69. (ProSport)

10. Sydney McLaughlin a stabilit un nou record mondial în proba de 400 de metri garduri, în cadrul selecţiei americane pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Atleta americană de 21 de ani a oprit cronometrul la 51 de secunde şi 90 de sutimi, în finala probei. (News.ro)

Transmisiuni din sport, azi la TV:

-ora 13.00 – Wimbledon, tenis – Eurosport 1, Eurosport 2

-ora 14.20 – Turul Franței, ciclism – Eurosport 1

-ora 19.00 – Anglia – Germania, Euro 2020 – ProTV

-ora 22.00 – Suedia – Ucraina, Euro 2020 – ProTV

Ți-ar mai putea plăcea
Simona Halep a câștigat turneul de tenis de la Roma – Cronica sportivă
CSM București a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin – Cronica sportivă
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău