Cronica serii – Amazon ar putea cumpara un lant de cinematografe din SUA

1. Cântăreaţa americană Aretha Franklin, care se lupta de mai mulţi ani cu cancerul, a murit la Detroit, la vârsta de 76 de ani.

2. Coordonatorul operaţiunii din 10 august din Piaţa Victoriei, maiorul Laurenţiu Cazan, a declarat astazi, la TVR, că manifestaţia a fost intens mediatizată şi că a fost precedată nu doar de mesaje de mobilizare, ci si de mesaje care duceau la creşterea gradului de tensiune, „care îndemnau la violenţă” şi a spus că un alt specific al evenimentelor din piaţă a fost acela că spre deosebire de alte dăţi, manifestanţii paşnici nu i-au mai izolat pe cei violenţi. Totodată, el a afirmat că grupurile violente păreau organizate şi că nu are ce îşi reproşa din punct de vedere tactic şi organizatoric. El a cerut scuze manifestanţilor paşnici care au avut de suferit în mod gratuit în urma intervenţiei. (News.ro)

3. Peste 35.000 de oameni au semnat o petiţie iniţiată miercuri şi intitulată „Jandarmeria e toxică. Cerem ajutorul ONU”, prin care îi solicită noului Înalt Comisar pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, care va prelua mandatul la 1 septembrie, o poziţie oficială din partea ONU de condamnare a violenţelor forţelor de ordine din 10 august din Piaţa Victoriei din Bucureşti. Ei cer ONU să facă o analiză proprie a dovezilor şi să evalueze acuzaţiile de încălcare a drepturilor omului, dar şi să reconsidere oportunitatea prezenţei jandarmilor români în programele internaţionale de menţinere a păcii. (News.ro)

4. Amazon ar putea cumpăra Landmark Theatres, un lanț de 50+ cinematografe din SUA, într-o mișcare care ar putea destabiliza întregul lanț de difuzare a filmelor. Unul dintre acționarii Landmark Theatres este miliardarul Mark Cuban care și-a făcut cea mai mare parte din avere în perioada boom-ului dot com. (Bloomberg)

5. Macao va deveni cel mai bogat loc de pe pământ, depășind Qatarul, până în 2020. PIB per capita generat în fosta colonie portugheză va ajunge la $143.116, în timp ce în Qatar va fi de $139.151. Macao este singurul loc din China unde cazinourile funcționează legal, iar acest lucru a dus la o triplare al PIB-ului per capita din 2001 până astăzi. Luxemburg, Singapore și Brunei completează top 5, în timp ce Irlanda, Norvegia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Hong Kong sunt țările de pe pozițiile 6-10. (Bloomberg)

6. Valoarea pieței de retail modern din România este estimată la 17-20 de miliarde de euro, principalele nume din top după cifra de afaceri fiind Kaufland, Carrefour, Lidl și Auchan. (Profit.ro)

7. Investitorii au cerut managementului Uber să închidă divizia de mașini autonome care generează pierderi între 125 și 200 milioane de dolari pe trimestru. (TheInformation)

8. Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a avertizat că administraţia Trump „nu va uita” felul în care guvernul turc l-a tratat pe pastorul american Andrew Brunson, declarând că Turcia şi-a creat singură probleme financiare. „Credem că Turcia şi mai ales preşedintele Erdogan au avut un tratament incorect faţă de pastorul Brunson, despre care ştim că este o persoană bună şi un creştin puternic, care nu a greşit cu nimic. Iar acest lucru nu îl vom uita”, a declarat Sanders. (News.ro)

9. Favorabilitatea pentru familia Regală Britanică:
România: 51%
Arabia Saudită: 45%
India: 38%
SUA: 36%
Russia: 30%
China: 29%
Italia: 28%
Japonia: 25%
Germania: 24%
Brazilia: 23%
Suedia: 19%
Franța: 17%
Turcia: 5%
Spania: -2%
Argentina: -8%

10. În 1922 o judecătorie germană a ordonat ca toate copiile și negativele filmului „Nosferatu” să fie distruse ca urmare a încălcării drepturilor de autor invocate de văduva lui Bram Stoker. Filmul mai există astăzi doar pentru că o singură copie a rămas nedistrusa, iar ea a fost multiplicată încălcând decizia judecătorilor. (Wikipedia)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Sănătăţii: 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare – Cronica serii
Cronica serii – alegeri in Mexic, proteste la Chisinau

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău