Cronica serii – eMag evaluat de Naspers la peste 1 miliard de dolari

1. Grupul sud-african Naspers evaluează Dante Internațional, compania care opereaza eMAG.ro, cel mai mare retailer local online, la puțin peste 1 miliard de dolari, printr-o operațiune de majorare de capital. (Profit.ro)

2. Andreea Cosma, deputat PSD şi fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma, a fost condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la patru ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă comisă în calitate de notar. Decizia instanţei nu este definitivă. (News.ro)

3. Lucrările la Magistrala 5 de metrou, Eroilor – Drumul Taberei, se vor finaliza în primul trimestru al anului viitor a anuntat directorul general Metrorex. Primul tren va circula insa la 10 luni de la decizia definitiva a instantei in procesul pe care Asocierea condusa de italienii de la Astaldi, constructorul magistralei, l-a intentat Metrorex. (Profit.ro)

4. Consiliul Concurenţei a anunţat că a sancţionat nouă asiguratori şi Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) cu 246,74 milioane de lei (53,05 milioane de euro) pentru coordonarea comportamentelor pe piaţă în vederea majorării tarifelor la asigurările obligatorii de răspundere civilă (RCA). Cele mai mari amenzi au fost acordate Allianz – Ţiriac Asigurări (43,44 milioane lei) si Omniasig (40,53 milioane lei). (News.ro)

5. Iniţiativa legislativă împotriva violenţei psihologice, bullying în şcoli, a fost adoptată de Senat, care este cameră decizională. Legea Educaţiei Naţionale a fost astfel completată cu o secţiune care prevede expres definirea şi prevenirea bullying-ului, asistenţa psihologică, dar şi formarea şi informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.

6. Numărul utilizatorilor de smartphone se va dubla în India până în 2022, la aproape 830 milioane, adică 60% din populație. Anul trecut doar 27% din total populație foloseau un smartphone. (Quarz)

7. Gartner, firma de cercetare de piață, a anunțat că piața de smartphone-uri a crescut cu 1,4% în trimestrul trei, până la 389 milioane unități. Samsung rămâne pe locul 1 însă pierde din cota de piață în favoarea chinezilor de la Huawei, locul 2, și Xiaomi, locul 4, în timp ce Apple rămâne constant, și se clasează pe poziția a treia. (VentureBeat)

8. Anul viitor China va depăși Statele Unite și va deveni cea mai mare piață de fashion din lume. (Link, pdf)

9. Thompson Reuters a anunțat că va renunța la 3200 de angajați, 12% din numărul total, până în 2020. (Reuters)

10. TripAdvisor a postat lista celor mai bune 25 de restaurante din lume. (CNBC)

Cronica serii este monetizata prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
38 de candidați eligibili au probleme de integritate conform Inițiativă România – Cronica serii
ALDE, Pro România şi UDMR au depus proiectul de lege care prevede anularea amenzilor aplicate în baza ordonanţelor militare – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău