Pasagerii cu certificat european nu mai trec prin controlul DSP la aeroport – Cronica de Turism

1. Începând din 13 iulie, pasagerii care dețin certificat digital european nu mai trec prin controlul DSP la revenirea în țară pe aeroportul Henri Coandă din București, astfel că pot folosi așa-numitul flux verde. Până acum, toți pasagerii erau obligați să treacă prin controlul DSP. Noua regulă nu se aplică pentru persoanele care dețin certificate digitale emise de Marea Britanie. (News.ro)

2. Operatorul aerian Wizz Air le recomandă pasagerilor să se prezinte și la ghișeul fizic de check-in din aeroport chiar dacă au efectuat check-in-ul online. Compania justifică aceasta recomandare prin faptul că la ghișeu vor fi verificate toate documentele de călătorie și va fi emisă o nouă carte de îmbarcare care certifică verificarea documentelor. În mod obișnuit, documentele de călătorie ale persoanelor care au efectuat check-in-ul online sunt verificate înainte de îmbarcarea în avion. (Profit)

3. Malta a renunțat la planul de a interzice accesul în țară turiștilor care nu sunt vaccinați, măsură care ar fi trebuit să intre în vigoare în 14 iulie. În schimb, turiștii care nu sunt vaccinați vor fi obligați să intre în carantină pentru o perioadă de timp care nu a fost încă precizată, chiar dacă prezintă test negativ PCR sau antigen. Modificarea a fost făcută la presiunea Comisiei Europene. (Euronews)

4. Operatorul aerian Tarom a reluat în luna iulie zborurile pe ruta București – Sofia, care au fost întrerupte timp de mai bine de un an din cauza pandemiei. Pentru moment, există zboruri în zilele de luni și joi, însă în luna august vor fi efectuate zboruri și în zilele de miercuri și vineri. (Profit)

5. Noua companie aeriană românească Aerro Direkt va efectua zboruri pe ruta București – Chișinău începând din 16 iulie în numele companiei Air Moldova. Pentru început, zborurile vor fi realizate cu o aeronavă Airbus A321 cu o capacitate de 220 de locuri. (Boarding Pass)

6. Accesul în zona interioară a restaurantelor din Grecia va fi permis doar persoanelor vaccinate sau care au fost testate negativ pentru Covid-19. Astfel, turiștii români trebuie să prezinte certificatul digital european corespunzător în cazul în care doresc să servească masa la interior. (NewMoney)

7. Începând din 15 iulie, Slovenia renunță la împărțirea țărilor în categorii de risc în funcție de incidența cazurilor de Covid-19. Astfel, Slovenia va permite accesul în țară pentru toți turiștii care dețin certificatul european, indiferent că este vorba despre cei care s-au vaccinat, care au trecut prin boală sau au un test negativ PCR. (Schengen Visa Info)

8. Începând din 16 iulie, toate persoanele care intră în Israel vor fi obligate să intre în carantină până la primirea unui rezultat negativ pentru un test Covid-19. Carantina nu poate fi însă mai scurtă de 24 de ore. Măsura se va aplica inclusiv în cazul persoanelor vaccinate și a fost luată pe baza creșterii semnificative a numărului de cazuri de coronavirus. (Haaretz)

9. Italia va interzice tranzitul navelor de croazieră prin canalele navigabile ale Veneției începând din 1 august, ca măsură de protecție a orașului. Decizia se aplică pentru toate navele de croazieră de peste 25000 de tone sau cu o lungime mai mare de 161 de metri. Măsura a fost adoptată pentru a evita ca Națiunile Unite să includă Veneția pe lista monumentelor naturale aflate în pericol. (Airlines Travel)

10. Compania de croaziere MSC Cruises a anunțat că va oferi 21 de croaziere cu plecare din portul Jeddah din Arabia Saudită în perioada iulie – octombrie, cu nava Bellissima. Ulterior, croazierele cu plecare din Jeddah vor fi oferite cu nava de lux Magnifica. (Travel Weekly)

Ți-ar mai putea plăcea
Localitatea Agigea ar putea fi transformată în stațiune turistică – Cronica de Turism
Românii pot călători mai ușor în Spania, Thailanda și Canada – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău