Apple își va lansa prima cască de AR spre finele anului viitor – Cronica de Tehnologie

1. Minerii de criptomonede sparg conturi de Google Cloud pentru a-și crește puterea de procesare, avertizează Google. În 86% din cele mai recente 50 de cazuri în care conturile de Google Cloud au fost compromise, acestea erau folosite pentru minarea monedelor digitale. 10% dintre conturile sparte erau folosite pentru a identifica alte sisteme vulnerabile. (CNBC)

2. Guvernul australian pregătește o lege pentru combaterea abuzului și bullying-ului de pe rețelele sociale. Aceasta prevede existența unui mecanism de reclamații, la care orice persoană care se consideră defăimată să poată apela pentru a cere ștergerea postării. În cazul în care platforma socială nu se conformează, partea vătămată poate cere în instanță informații despre identitatea defăimătorului. (The Guardian)

3. Fabrica auto pe care Xiaomi o construiește în Beijing va avea o capacitate de producție anuală de 300.000 de mașini. Fabrica va fi construită în două faze și este așteptată să înceapă producția în masă în prima parte a lui 2024. (Bloomberg)

4. Fabrica Tesla din Germania va începe să funcționeze în decembrie și va dezvolta aici, în prima jumătate a anului viitor, până la 30.000 de mașini. Producția în serie va începe cu 1.000 de mașini pe săptămână și va fi crescută gradual. (Bloomberg)

5. Americanii au cheltuit $8.9 miliarde de Black Friday. Este primul declin înregistrat vreodată, după cele $9 miliarde din 2020. Traficul în magazinele fizice a fost cu 28.3% mai mic decât în 2019. (CNBC)

6. Apple își va lansa prima cască de AR spre finele anului viitor. Cu două procesoare, dintre care unul de nivelul lui M1, pare că viitoarea cască va avea suficientă putere de procesare pentru a funcționa independent. (MacRumors)

7. Mai multe companii europene, organizate sub egida „Coalition for a Level Playing Field”, au reclamat Microsoft la Comisia Europeană pentru comportament anti-competitiv. Plângerea vizează integrarea în Windows a unor produse precum OneDrive și Teams, mutare ce este considerată un avantaj tehnic nemeritat pe care Microsoft și-l procură. (Profit.ro)

8. WhatsApp a primit autorizație să-și dubleze numărul de utilizatori ai propriului serviciu de plăți în India. Cu 20 de milioane de utilizatori până acum, serviciul de plăți din WhatsApp va ajunge la 40 de milioane de utilizatori. WhatsApp are peste 500 de milioane de utilizatori în India. (Reuters)

9. Guvernul indian cere Starlink să înceteze să ofere servicii de internet prin satelit fără licența de operare. În același timp, oamenilor li se recomandă să nu se aboneze la Starlink Internet Services, până ce compania nu obține licența de funcționare. (Reuters)

10. Apple lucrează în continuare la un încărcător multi-device, care să poată încărca mai multe dispozitive ale companiei. În același timp, Apple lucrează la un sistem wireless de alimentare pe distanțe scurte și lungi, care să fie folosit pentru transmiterea energiei între device-urile companiei. (9to5mac)

Ți-ar mai putea plăcea
Aplicația dezvoltată de Germania pentru urmărirea contactelor a costat €20 milioane – Cronică de Tehnologie
Poliția britanică este încurajată să dubleze nivelul de folosire a recunoașterii faciale – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău