Peste 200 de cărți electronice care-l au printre autori pe ChatGPT sunt listate în prezent în Kindle Store – Cronica de Tehnologie

1. Departamentul de Apărare al Statelor Unite și-a securizat luni un server care nu avea parolă de acces și a fost expus în ultimele două săptămâni. Găzduit de Microsoft Azure, serverul în cauză era folosit pentru servicii de e-mail, stocând în jur de 3TB de mesaje ale angajaților mai multor divizii. (TechCrunch)

2. Google a implementat în cea mai recentă versiune de Chrome cele două funcții de reducere a consumului de memorie și de energie pe care le-a prezentat în decembrie. Ambele dezactivează mai multe activități derulate în fundal și funcționează în mod implicit. Energy Saver intră în funcțiune când nivelul bateriei scade la 20%, dar poate fi configurat să funcționeze tot timpul când laptopul funcționează pe baterie. (Profit.ro)

3. Microsoft a modificat limitele impuse recent noului Bing. În loc de cinci, acesta poate răspunde acum la șase întrebări consecutive, iar limita zilnică crește de la 50 la 60 de întrebări. Cu aceeași ocazie, compania introduce o opțiune prin care utilizatorul poate opta între răspunsuri mai creative sau mai focusate pe subiect. (Profit.ro)

4. Peste 200 de cărți electronice care-l au printre autori pe ChatGPT sunt listate în prezent în Kindle Store. De exemplu, o carte ilustrată pentru copii, cu 30 pagini, a fost creată în doar câteva ore cu ajutorul chatbot-ului dezvoltat de OpenAI. (Reuters)

5. A fost lansat Linux 6.2, primul kernel mainstream de Linux care suportă cipurile M1 de la Apple. Acesta va fi integrat în Ubuntu 23.04 și Fedora 38, care vor putea fi instalate pe Mac-urile care folosesc noile cipuri Apple. (ZDNet)

6. Microsoft a început să testeze o nouă aplicație Teams, refăcută de la zero, care va consuma cu 50% mai puțină memorie decât versiunea actuală și va încărca și procesorul mai puțin, rezultând un consum mai mic de energie. Un preview al acesteia urmează să fie lansat luna viitoare. (The Verge)

7. Gen Z reprezintă 34% din cota de piață pe care o are Apple în SUA, mult peste rivalul Samsung, ale cărui dispozitive au doar 10% utilizatori născuți după 1996. Aceasta este considerată una din explicațiile creșterii cotei de piață a Apple de la 35% la 50% în ultimii trei ani. (FT)

8. Starlink a început testarea unui nou serviciu numit Global Roaming, care va costa $200 pe lună, dincolo de kitul de $600. Conform companiei, acesta va oferi acces la internet din aproape orice punct de pe uscat din lume. (The Verge)

9. Prețul mediu al memoriilor DRAM a scăzut în ultimele două trimestre cu 31,4%, respectiv 34,4%, conform unei estimări. În vreme ce majoritatea producătorilor au redus producția și au amânat extinderea din această cauză, Samsung merge înainte cu un plan agresiv de investiții, prin care va cheltui anul acesta peste $30 de miliarde pentru a se extinde. (Bloomberg)

10. Hackerii au furat datele de logare folosite de mai multe mari companii, printre care Amazon, Apple, Microsoft, Huawei și Alibaba, pentru accesarea site-urilor de suport ale unor centre de date din Asia. Există indicii care arată că hackerii s-au logat deja în cel puțin cinci dintre aceste conturi. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook a prezentat ochelarii inteligenți realizați împreună cu Ray-Ban – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Rușii au dezvoltat dronele militare care distrug dronele comerciale

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău