IBM și Samsung promit o autonomie de peste o săptămână (sau o performanță dublă) pentru smartphone-uri – Cronica de Tehnologie

1. În doar 72 de ore, numărul atacurilor pe baza vulnerabilității Log4j a serverelor Apache a crescut de la câteva mii, la peste 800.000. Atacurile au vizat deja aproximativ 44% dintre rețele corporate din toată lumea. În România, impactul este estimat la 32%. (Check Point)

2. Vulnerabilitatea Log4j a fost descoperită de un angajat Alibaba, care a alertat Apache pe 24 noiembrie. În vreme ce programatorii voluntari lucrau la repararea problemei, același Chen Zhaojun le scrie din nou, pe 8 decembrie, pentru a-i anunța că cineva a făcut-o publică. A doua zi a fost publicat patch-ul și cam tot atunci a explodat numărul atacurilor. (Bloomberg)

3. Oppo a prezentat Air Glass, o pereche de ochelari de “realitate asistată”, care proiectează informații 2D în câmpul vizual. Air Glass cântăresc 30 de grame și vor avea o autonomie de trei ore, urmând să fie lansați în China în Q1 2022. (The Verge)

4. IBM și Samsung promit o autonomie de peste o săptămână (sau o performanță dublă) pentru smartphone-urile care, pe viitor, vor folosi cipuri cu designul VTFET (Vertical Transport Field Effect Transistors). În acest design, cipurile sunt montate unele peste altele, iar curentul circulă pe verticală. Dincolo de smartphone-uri, avantajele vor fi simțite în toate domeniile în care se folosesc cipuri. (News.ro)

5. Instagram a depășit pragul de 2 miliarde de utilizatori pe lună, conform propriilor angajați. În ciuda controverselor care o înconjoară, platforma socială deținută de Meta a avut nevoie de puțin peste 3 ani pentru a adăuga al doilea miliard de utilizatori. (Profit.ro)

6. Huawei a fost implicată mai mult decât a recunoscut public în supravegherea populației Chinei de către regimul comunist. Chiar prezentările de marketing ale companiei descriu tehnologii proprii pe care guvernul le poate folosi pentru identificarea vocală și urmărirea cumpărătorilor sau pentru reeducare ideologică și organizarea muncii deținuților. (Washington Post)

7. Mai multe țări, inclusiv din Europa, se folosesc de retorica pandemică pentru a impune sisteme de supraveghere, în unele cazuri ascunse sub umbrela “smart city”. Chiar dacă guvernele spun că se urmăresc doar cazurile de infectare cu COVID-19, în mai multe țări s-a depășit deja această limită. (LA Times)

8. Android 12 Go va fi disponibil, de anul viitor, pentru telefoanele low-end. Google spune că noua versiune va aduce, printre altele, timpi mai mici de pornire a aplicațiilor, autonomie mai mare și mai mult control privind intimitatea. (Google)

9. PwC a publicat detalii despre atacul cu ransomware asupra sistemului public de sănătate din Irlanda, din luna mai. Raportul arată că multe spitale foloseau versiuni neactualizate de Windows 7 și că administratorii au ignorat avertismele care indicau un iminent atac. (KrebsonSecurity)

10. Netflix a redus prețurile abonamentelor în India, ca urmare a concurenței acerbe de aici. Prețurile au fost retrogradate la nivelul versiunilor inferioare, astfel că, de exemplu, versiunea Premium costă acum cât costa cea Standard înainte. Netflix încearcă să convingă abonații să opteze pentru planul superior pentru ca aceștia să plătească în continuare cât plăteau anterior. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Ford Motor va dezvolta cipuri în urma unui acord cu GlobalFoundries – Cronica de Tehnologie
Galaxy S23 Plus este considerat cel mai bun smartphone cu Android lansat până acum anul acesta – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău