Cronica dimineții – Kovesi a anunțat că e suspectă pentru abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă

1. Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat, la Europa FM, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Procurorul susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Kovesi remarcă faptul că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european. (News.ro)

2. Liderii opoziției au dat declarații de susținere a fostului procuror șef DNA, Dacian Cioloş susţinând că punerea sub acuzare a Laurei Codruța Kovesi de către Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie este o dovadă că PSD-ALDE au construit mecanismele necesare pentru a supune Justiţia intereselor acestei reţele clientelare de putere (News.ro), iar Dan Barna, liderul USR, declarând că Laura Codruţa Kovesi a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie fix în ziua când trebuia să ajungă în Parlamentul European să-şi susţină candidatura pentru funcţia de procuror-şef european întrucât „Liviu Dragnea a apăsat pe un buton” (News.ro). În replică, fostul ministru Olguţa Vasilescu îi transmite Laurei Codruţa Kovesi să se plângă că e abuzată de „statul de drept” celor care au fost acuzaţi fix în campania electorală (News.ro)

3. Apple are în plan lansarea serviciului de streaming în Aprilie, contentul original urmând a fi disponibil gratuit pentru posesorii de iPhone sau iPad. Utilizatorii vor putea să se aboneze la alte platforme de streaming, însă până astăzi HBO nu a luat o decizie dacă va accepta oferta Apple, în timp ce Netflix și Hulu au refuzat. (CNBC)

4. Comisia de Afaceri Juridice din Parlamentul European a anunţat aseară că s-a ajuns la un acord în negocierile privind propunerea de directivă a Parlamentului European şi a Consiliului privind dreptul de autor pe piaţa unică digitală. Anunţul comisie JURI a fost: „Am ajuns la un acord privind directiva dreptului de autor pe piaţa unică digitală. Creatorii, inclusiv muzicienii, actorii şi jurnaliştii, vor avea mai multă putere. Meme-urile, gif-urile şi extrasele din ştiri sunt în siguranţă, iar platformele de startup, protejate. Mai multe detalii, curând”. (News.ro)

5. Roverul Opportunity, trimis de NASA pe Marte acum 15 ani, a fost declarat oficial “mort”, după ce nu a mai transmis nici un semnal în ultimele luni. Misiunea roverului a durat de 50 de ori mai mult decât planificarea inițială, iar NatGeo trece în evidență ce a însemnat Opportunity pentru omenire. (Link)

6. Economia Japoniei a crescut cu 1,4% în ultimul trimestru al anului trecut, evitând intrarea în recesiune după ce în trimestrul trei înregistrase o scădere de 2,6%. (WSJ)

7. Biserica catolică din New Jersey a făcut publice numele celor 188 de preoți, inclusiv un fost cardinal, care au fost acuzați de abuzuri sexuale împotriva minorilor. (Reuters)

8. Google a anunțat că va investi $13 miliarde, anul acesta, în data centere și spații de birouri, în Statele Unite. (Link)

9. Managerii companiilor americane sunt îngrijorați de nivelul retenției angajaților însă 69% dintre ei nu au în plan, anul acesta, creșteri salariale mai mari de 3%. (CNBC)

10. Procentul din PIB a datoriei guvernamentale a SUA:
1979: 31%
1989: 50%
1999: 58%
2009: 83%
2019: 108%

Fotografia dimineții – O panteră neagră a fost fotografiată în Africa, pentru prima oară în ultimii 100 de ani:

Dacă sunteți interesati să sponsorizati Cronica o puteți face prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Pentru prima oară din 27 februarie, numărul pacienților cu Covid-19 internați la secțiile de terapie intensivă a scăzut sub 1000 – Cronica dimineții
Suntem primii în UE la folosirea rețelelor sociale – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău