Tim Cook: Există peste 1,8 miliarde de dispozitive Apple active la ora actuală – Cronica de Tehnologie

1. Există peste 1,8 miliarde de dispozitive Apple active la ora actuală, a anunțat șeful companiei, Tim Cook. Numărul acestora a crescut constant în ultimii doi ani, cu câte 150 de milioane pe an – de la 1,5 miliarde în ianuarie 2020 și 1,65 miliarde în ianuarie 2021. (MacRumors)

2. Apple va repara, în iOS 15.4, bug-ul care împiedică aplicațiile terțe să folosească rata maximă de refresh pe iPhone 13. Din cauza acestui bug, aplicațiile terțe sunt în prezent limitate la 60Hz, neputând face refresh la 120Hz. (MacRumors)

3. iPhone-urile vor putea fi folosite de companiile mici pentru recepționarea directă a plăților contactless, făcute de client fie cu cardul, fie cu telefonul. Va fi folosită pentru asta tehnologia cumpărată în 2020 cu $100 de milioane de la Mobeewave, care funcționează prin NFC. (Profit.ro)

4. Comisia Europeană a prezentat Digital Decade Principles, un set de principii care vor sta la baza viziunii UE în ceea ce privește economia digitală. În centrul acestora se găsesc aceleași valori fundamentale pe care oficialii europeni le-au amintit și până acum, cu focus pe oamenii, libertatea alegerii și inclusivitate. (Politico)

5. Din ce în ce mai mulți primarii din SUA încearcă să folosească blockchain și zona crypto pentru a atrage venituri. Aceștia vor să profite de pe urma minării, a NFT-urilor și să a atragă specialiști. Până acum, însă, cele mai multe proiecte nu au trecut de stadiul teoretic sau sunt mai mult simbolice. (NYTimes)

6. Meta se confruntă cu un val amplu de critici pe rețelele sociale pentru schimbarea brandului Oculus cu Meta. Utilizatorii ar fi preferat păstrarea numelui Oculus Quest și nu apreciază deloc cum sună Meta Quest. (Android Central)

7. FaceID va funcționa și cu mască pe față, începând cu iOS 15.4. Identificarea se va face pe baza caracteristicilor unice din jurul ochilor și va merge cu ochelari de vedere, dar nu și cu ochelari de soare. (News.ro)

8. Următoarele update-uri pentru iPad și Mac vor aduce, în sfârșit, suportul pentru Universal Control. Prin intermediul acestei facilități, mai multe tablete, laptopuri sau desktop-uri Apple vor putea fi controlate cu un singur mouse și o singură tastatură. (MacRumors)

9. Vladimir Putin nu este de acord cu propunerea Băncii Centrale a Rusiei, de interzicere a minării criptomonedelor. Șeful statului vrea reglementarea și taxarea activității, cu limitarea funcționării acesteia la regiunile care au surplus de energie. (Bloomberg)

10. Apple News a devenit cea mai folosită aplicație de știri din UK, depășind BBC News. În decembrie, Apple News a avut 13.2 milioane de utilizatori, față de BBC News, care a numărat 12.5 milioane de utilizatori. (PressGazette)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a brevetat o tehnologie care ar putea permite căștilor AirPods să identifice semnalele electrice emise de creierul uman – Cronica de Tehnologie
În China au fost livrate anul trecut 342.8 milioane de smartphone-uri – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău