Aeroportul București Băneasa – Aurel Vlaicu va fi redeschis în 1 august – Cronica de Turism

1. Aeroportul București Băneasa – Aurel Vlaicu va fi redeschis luni, 1 august, la aproximativ 10 ani după ce a fost închis și la circa un an de la finalizarea lucrărilor de renovare. În prezent, aeroportul negociază planificarea unor zboruri cu trei companii aeriene: Ryanair ar urma să aibă două zboruri din toamnă sau iarnă, Air Connect intenționează să aibă zboruri pe distanțe scurte, în timp ce Fly One vrea să opereze curse charter. (Radio România Actualități)

2. Tarom va reintroduce serviciul de catering la bord contra-cost cel mai devreme în prima jumătate a anului 2023, potrivit unor informații neoficiale. Tarom a suspendat serviciul de catering la bord după startul pandemiei, iar în prezent oferă călătorilor doar un pahar cu apă. Compania aeriană a precizat recent că, atunci când va fi reintrodus, serviciul de catering va fi contra-cost, la fel cum procedează și companiile low-cost. (Boarding Pass)

3. Wizz Air a alocat o nouă aeronavă Airbus A321neo pentru baza de la București și a anunțat rutele pe care va fi folosită aceasta. Începând din această săptămână, compania va opera zborul București – Preveza (Grecia) în zilele de luni și vineri, iar de la sfârșitul lunii septembrie va fi introdusă și ruta București – Rimini (Italia) în zilele de joi și duminică. (Aviation Headlines)

4. Zagreb (Croația), Atena (Grecia) și Ljubljana (Slovenia) sunt cele mai bune destinații europene de vacanță din Europa ca raport calitate-preț, potrivit unei analize realizate de platforma de turism Mabrian. Topul a fost realizat pe baza conexiunilor aeriene, a prețurilor medii de cazare la hoteluri și a nivelului de satisfacție raportat de turiști. Clasamentul a fost calculat pentru 14 orașe din Europa, printre care nu se numără niciunul din România. (Mabrian)

5. Nava românească de croazieră MS Diana efectuează până la sfârșitul anului croaziere pe Dunăre între Serbia și Croația. Turiștii pot alege o croazieră de 4 nopți până la Belgrad, una de 6 nopți până la Novi Sad sau una de 7 nopți până la Vukovar (Croația), iar prețurile sunt cuprinse între 120 – 150 de euro pe noapte. (News.ro)

6. Peste 37% dintre români şi-au redus bugetele pentru vacanţă anul acesta, în timp ce aproape 27% nu vor pleca deloc în concediu şi nu au alocat nici un ban în acest sens. De asemenea, aproape 39% dintre români vor aloca cel mult 3.000 de lei de familie pentru concediu. Datele au fost obținute în urma unui sondaj realizat de CEC Bank împreună cu comparatorul bancar FinZoom. (News.ro)

7. Compania de croaziere Sail Croația va organiza în luna august o croazieră pe Coasta Dalmata pentru a celebra lansarea noului serial “House of the Dragon”, un prequel pentru celebrul “Game of Thrones”. Croaziera va avea o durată de 7 zile și va trece prin cele mai pitorești locuri de filmare ale serialului “Game of Thrones”, inclusiv Red Keep, Blackwater Bay sau Walk of Shame. De asemenea, turiștii vor avea ocazia să stea în celebrul Tron de Fier, iar în a treia seară vor putea urmări pe vas primul episod din noul serial. Prețurile încep de la 1.109 euro. (CruiseHive)

8. Însoțitorii de bord Ryanair din Spania au anunțat că vor face grevă în fiecare săptămână de luni până joi începând din 8 august și până în 7 ianuarie. În urma acestei decizii, este posibil ca anumite zboruri cu plecare sau sosire în Spania să fie anulate. (Boarding Pass)

9. Travelator propune o călătorie de 3 nopți la Viena în perioada 7-10 octombrie pentru numai 97 de euro de persoană. Prețul include călătorie dus-întors cu Ryanair pentru 18 euro și 3 nopți de cazare în cameră dublă la A&O Wien Stadthalle pentru 158 de euro. (Travelator)

10. Cele 16 aeroporturi din România au avut aproape 9 milioane de pasageri în primele 6 luni ale anului, în scădere cu 17% comparativ cu perioada similară a anului 2019, ultimul an pre-pandemic. Peste jumătate din traficul aerian a fost asigurat de București (5.4 milioane de călători), urmat de Cluj-Napoca (un milion), Iași (690.000) și Timișoara (500.000). (Asociația Aeroporturilor din România)

Ți-ar mai putea plăcea
Vacanțele în Thassos, cu până la 10% mai scumpe în această vară – Cronica de Turism
Wizz Air solicită temporar doar 9 euro pentru bagajul de cală și locul din avion – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău