Aeroportul din Brașov va fi deschis în 15 iunie 2023 – Cronica de Turism

1. Noul aeroport internațional din Brașov va fi deschis oficial în 15 iunie 2023, potrivit celor mai recente declarații ale autorităților locale. De asemenea, autoritățile locale negociază cu o companie aeriană operarea unei rute Brașov – Chișinău, însă numele companiei aeriene nu a fost menționat. Nu este exclus să fie vorba despre compania moldovenească HiSky, care s-a extins puternic în România în ultimele luni. (Brașov Metropolitan)

2. Guvernul a adoptat o hotărâre prin care reglementează mai clar accesul persoanelor cu nevoi speciale pe pârtiile de schi, în special în ceea ce privește echipamentul acestora. De asemenea, amenzile pentru administratorii de părții care nu respectă reglementările au fost mărite. (News.ro)

3. Turkish Airlines a lansat o campanie cu prețuri promoționale valabilă până în 17 noiembrie pentru anumite rute internaționale. De exemplu, prețul unui bilet dus-întors de la București la Budapesta sau Praga începe de la 189 euro, în timp ce de la Cluj-Napoca la Varșovia se poate călători cu 209 euro. Prețurile sunt valabile pentru călătoriile efectuate cel târziu în 31 martie 2023. (Aviation Headlines)

4. Publicația TukTuk oferă un ghid de călătorie cu 10 destinații europene pentru un city-break pe timp de iarnă. Printre propuneri se numără orașe precum Barcelona, Dublin, Valletta, Atena, Veneția sau Viena. (TukTuk)

5. Travelator propune un weekend prelungit la Oslo pentru 148 de euro de persoană. Prețul include călătorie dus-întors cu Wizz Air pentru 48 de euro și 3 nopți de cazare în cameră dublă pentru 200 de euro la Scandic Olympiatoppen Sportshotel. (Travelator)

6. Comisia Europeană a adoptat o propunere prin care persoanele care închiriază locuințe pe termen scurt pe platforme precum Booking sau Airbnb trebuie să menționeze numărul persoanelor cazate și durata șederilor. Propunerea a fost adoptată în contextul în care 24 de orașe europene au cerut Uniunii să limiteze prin lege închirierile pe termen scurt pentru turiști, ca urmare a scăderii puternice a opțiunilor pentru închirierea de locuințe pe termen lung. Pentru ca propunerea să intre în vigoare, pasul următorul este să fie votată de Parlamentul European. (Profit)

7. Operatorul aerian TAP Portugal a anunțat că ar putea fi nevoit să anuleze peste 400 de zboruri programate în lunile noiembrie și decembrie, ca urmare a lipsei de piloți. În plus, sindicatul care reprezintă echipajele de cabină ale companiei a anunțat o grevă pentru zilele de 8 și 9 decembrie. Pentru moment nu este clar dacă vor fi afectate și zboruri din România ale companiei portugheze. (Portuguese American Journal, Schengen Visa Info)

8. Letonia a anunțat că va introduce o taxă turistică de un euro de persoană pentru fiecare noapte petrecută în capitala Riga. Noua taxă va intra în vigoare începând din 2023 și se va aplica pentru primele 10 nopți de cazare consecutive, în special pentru a nu descuraja persoanele care vor să muncească o perioadă mai lungă de timp în acest oraș, în special nomazii digitali. (Schengen Visa Info)

9. Angajații care manipulează bagajele la aeroportul Heathrow din Londra vor face o grevă de trei zile în perioada 18-20 noiembrie, întrucât sunt nemulțumiți de creșterea prea mică a salariilor. Greva va avea ca efect întârzieri și anulari de zboruri la terminalele 2, 3 și 4 ale aeroportului și va afecta în special Qatar Airways, care a programat numeroase zboruri pentru fanii care vor să ajungă la Cupa Mondială de fotbal. (Passenger Terminal Today)

10. Operatorul elvețian Swiss Federal Railways (SBB) a anunțat că anulează toate trenurile operate din Germania de către Deutsche Bahn până în localitatea elvețiană Chur începând din 11 decembrie, întrucât 40% dintre acestea au întârzieri mai mari de 5 minute. Decizia a fost luată pentru că întârzierile, fie ele și de 5 minute, generează întârzieri pentru celelalte trenuri din rețeaua națională a Elveției. (IAmExpat)

Ți-ar mai putea plăcea
Bulgaria a redeschis plajele, iar Tunisia și Țările de Jos relaxează condițiile de călătorie – Cronica de Turism
Spania, Cehia și Elveția au modificat condițiile de intrare pentru turiștii români – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău