Un hacker necunoscut a sustras cel puțin $4 milioane de dolari din portofelele electronice cu Solana și USDC – Cronica de Tehnologie

1. Un hacker necunoscut a sustras cel puțin $4 milioane de dolari din portofelele electronice cu Solana și USDC. În doar câteva ore, marți, hackerul a golit mai bine de 5.000 de portofele Solana. Se pare că au fost compromise cheile private ale portofelelor care au fost inactive pentru mai mult de șase luni. (Decrypt)

2. Criptomonede în valoare de $190 de milioane au fost extrase din cadrul serviciului Nomad în câteva ore. Suma reprezintă aproape întregul volum de monede stocate în cadrul platformei care facilitează transferul acestora între diverse rețele. (CoinTelegraph)

3. Samsung și-a lansat oficial programul de reparații pe cont propriu derulat împreună cu iFixit. Cel puțin pentru început, doar trei serii de dispozitive pot fi reparate astfel (S20, S21 și Tab S7 Plus) și sunt vândute componente de schimb doar pentru ecran, sticla de pe spate și portul de alimentare. Nu se poate repara cel mai nou flagship al companiei și nu se pot schimba nici măcar bateriile. (Profit.ro)

4. Proprietarul unui magazin T-Mobile a fost găsit vinovat de spargerea sistemelor companiei și furtul datelor de logare a cel puțin 50 de angajați. Acesta a câștigat în jur de 25 de milioane de dolari folosind datele pentru deblocarea telefoanelor. (PC Mag)

5. Seria Ryzen 7000 de procesoare pentru desktop va fi lansată cândva în al treilea trimestru al anului. Bazate pe noua arhitectură Zen 4 construită pe 5nm, modelele de top ale seriei vor oferi frecvențe de peste 5GHz, cu un spor de performanță de până la 10% comparativ cu generația anterioară. (PC Mag)

6. Livrările de Chromebook-uri au scăzut YoY cu 51,4% în Q2, când au fost livrate 6 milioane de unități. Volumul este încă peste nivelul dinainte de pandemie, care a adus o creștere masivă a acestei categorii. În aceeași perioadă, au fost livrate 40,5 milioane de tablete, cu o creștere de 0,15% YoY. (ZDNet)

7. Microsoft lansează Outlook Lite, o aplicație optimizată special pentru telefoanele ieftine cu Android. Conform producătorului, aceasta rulează inclusiv pe telefoanele cu mai puțin de 1GB RAM și consumă mai puțină energie. Aplicația facilitează accesul la e-mail-urile, calendarele și contactele Outlook.com și a altor conturi Microsoft. (Profit.ro)

8. Microsoft a extins durata de viață a serverelor sale de la patru la șase ani, aducând optimizări software care au crescut eficiența acestora. Asta va contribui la mari economii pentru compania americană, care se așteaptă să economisească $3.7 miliarde doar în FY 2023. (The Register)

9. VMware a reparat o vulnerabilitate severă (9,8/10), care afectează mai multe produse ale companiei –  Workspace ONE Access, Identity Manager și vRealize Automation. Vulnerabilitatea permitea unei persoane neautorizate să obțină drepturi de administrator fără autentificare. Alte nouă probleme de securitate au fost rezolvate cu aceeași ocazie. (The Register)

10. Congresul american a aprobat un program federal de creștere a capacității de producție a cipurilor în valoare de $52 de miliarde. Însă, companiile care vor beneficia de aceste fonduri nu au voie să-și extindă capacitățile de producție a cipurilor de 28nm sau mai avansate din China. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Peste 200 de cărți electronice care-l au printre autori pe ChatGPT sunt listate în prezent în Kindle Store – Cronica de Tehnologie
Doi angajați ai platformei de ecommerce Shopify au furat datele a peste 100 de magazine online – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău