Livrările de smartphone-uri au scăzut, în februarie, la nivel global, cu 38% față de anul trecut – Cronică de Tehnologie

1. Siri îi ajută pe americanii care întreabă dacă au coronavirus să identifice simptomele și gravitatea acestora prin intermediul unui chestionar. În funcție starea acuzată, aceștia sunt îndrumați să rămână izolați și/sau să contacteze serviciile de sănătate. (CNBC)

2. Facebook și Instagram vor reduce bitrate-ul conținutului video în urma apelului făcut săptămâna trecută de Uniunea Europeană, care a cerut platformelor video să scadă temporar calitatea pentru a nu se produce un blocaj al internetului ca urmare a creșterii traficului. (Profit.ro)

3. Angajații Amazon nu au încă toți măști de protecție din cauza disponibilității limitate, explică Jeff Bezos într-o scrisoare internă prin care îi asigură pe aceștia că se concentrează pe criza provocată de COVID-19. (GeekWire)

4. Google nu va mai organiza conferința I/O de anul acesta sub nicio formă, nici măcar exclusiv online. Inițial, Google anunțase la începutul lunii că I/O 2020 nu va mai fi un eveniment fizic, dar va transmite online lansările de produse și anunțurile. (9to5Google)

5. Noul MacBook Air și-a păstrat caracteristicile pentru care era apreciat și le-a îmbunătățit pe cele pentru care era criticat până acum, performanța și tastatura, în principal, dar și prețul. Pe de altă parte, ultra-portabilul care costă acum începând de la $999 are o cameră video slabă. (Daring Fireball)

6. Livrările de smartphone-uri au scăzut la nivel global cu 38% față de anul trecut, de la 99.2 milioane de unități în februarie 2019, la 61.8 în februarie 2020. (Strategy Analytics)

7. Google a lansat, în cele din urmă, un site dedicat informării cu privire la coronavirus și va începe să afișeze informații mai detaliate (prevenție, simptome, statistici locale etc.) și în paginile de rezultate ale motorului său de căutare. (The Verge)

8. Disney s-a alăturat companiilor care au decis să reducă temporar calitatea streaming-ului video în Europa. Lățimea de bandă alocată țărilor europene în care Disney+ va fi lansat mâine va fi redusă cu 25%. Totodată, la cererea autorităților franceze, Disney+ va fi lansat în Franța pe 7 aprilie. (Deadline)

9. Windows, Ubuntu și macOS, alături de Adobe Reader și Safari pentru desktop, au fost “sparte” la ediția din acest an a concursului de hacking Pwn2Own, care a fost organizat virtual – participanții au trimis exploit-urile, care au fost rulate de organizatori și transmise live. (ZDNet)

10. Șeful Microsoft, Satya Nadella, s-a adresat celor peste 140.000 de angajați ai companiei printr-o scrisoare internă în care și-a exprimat aprecierea pentru răspunsul acestora față de coronavirus. Nadella a mai spus că “ne aflăm pe un teritoriu nou” și nimeni nu are suficient control în acest moment pentru a putea spune ce se va întâmpla. (Seattle Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Astăzi are loc un eveniment Google unde este așteptată prezentarea seriei Pixel 7 – Cronica de Tehnologie
iOS 14 este poate cel mai sigur sistem mobil de operare din toate timpurile – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău