Trei companii vor să iasă pe piață cu mașini electrice dotate cu panouri solare – Cronica de Tehnologie

1. Limitările impuse de Apple pentru AirDrop în China au venit, întâmplător sau nu, cu puțin timp înainte de izbucnirea protestelor din această țară. Din 9 noiembrie, funcția de primire a fișierelor prin AirDrop de la persoane care nu sunt în agendă este activată doar pentru 10 minute. Această opțiune era și înainte folosită pentru a trimite mesaje și documente critice la adresa partidului comunist pentru că nu era cenzurată de regim. (Yahoo)

2. Germanii de la Sono Motors, olandezii de la Lightyear și americanii de la Aptera Motors sunt printre primii producători care vor să iasă pe piață cu mașini electrice dotate cu panouri solare. Aceste panouri pot furniza într-o zi frumoasă un plus de autonomie cuprins undeva între 24 și 72 de kilometri. Mașinile electrice cu panouri solare, care vor intra pe piață pe la jumătatea anului viitor, sunt așteptate să coste de la $25,000. (CNBC)

3. Comisia irlandeză pentru protecția datelor a amendat Meta cu €265 de milioane. Amenda este aplicată pentru incidentele din 2018 și 2019, când datele a peste 500 de milioane de utilizatori au fost expuse și postate apoi pe un forum de hacking. (News.ro)

4. Tesla lucrează la o nouă versiune de Model 3. Nume de cod Highland, viitoarea versiune va pune accent pe scăderea numărului și complexității componentelor pentru reducerea cheltuielilor, dar, în același timp, va încerca să aducă și noutăți pe placul clienților. (Reuters)

5. Google a lansat un patch pentru o vulnerabilitate de tip „heap buffer overflow” pentru versiunea de Mac a browser-ului Chrome. Acest tip de vulnerabilități permit scrierea datelor în zone protejate fără o verificare. Este deja al optulea update lansat de urgență anul acesta pentru probleme de securitate grave din Chrome pentru macOS. (Macworld)

6. Pentru prima oară, Google a licențiat modelul de AI al companiei pentru depistarea cancerului la sân celor de iCAD. Tehnologia va fi folosită, începând din 2024, cu speranța îmbunătățirii detecției acestei forme de cancer. (The Verge)

7. WhatsApp lansează o funcție prin care utilizatorii își pot trimite singuri mesaje. Noua facilitate, care există demult în aplicații rivale precum Telegram, poate fi folosită ca un mijloc de păstrare și accesare rapidă a unor informații utile. (TechCrunch)

8. Tulburările de la fabrica Foxconn din Zhengzhou ar putea reduce cu aproximativ 6 milioane de unități producția de iPhone-uri pentru acest an. Cifra ar putea chiar să crească, dacă lockdown-ul va continua și în săptămânile care urmează. (Profit.ro)

9. BlockFi își cere falimentul, după prăbușirea FTX. Compania oprise retragerile încă din 11 noiembrie, iar acum plănuiește să facă disponibilizări ample. (Decrypt)

10. Yahoo cumpără aproximativ 25% din Taboola, companie specializată în link-uri care atrag atenția. Yahoo va beneficia de drepturi exclusive vreme de 30 de ani pentru utilizarea tehnologiei Taboola și se așteaptă să obțină venituri anuale de peste $1 miliard. (NY Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Homeland Security vrea ca și cetățenii americani să fie supuși scanării faciale la vamă – Cronica de Tehnologie
Apple Card a fost lansat oficial – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău