Vimeo primește o finanțare de $300 de milioane, ajungând să valoreze $5 miliarde – Cronica de Tehnologie

1. Vimeo primește o finanțare de $300 de milioane de la T. Rowe Price Group Inc. și Oberndorf Enterprises LLC, ajungând să valoreze $5 miliarde (chiar $6 miliarde, conform Bloomberg). Valoarea companiei, ale cărei servicii cloud de video numără peste 200 de milioane de utilizatori, a crescut cu peste 80% în ultimele trei luni. (WSJ)

2. Grindr a fost amendat cu $11.7 milioane în Norvegia pentru că a dat acces advertiserilor la datele personale ale utilizatorilor, fără consimțământul acestora. Printre alții, datele au fost accesate și de platforma mobilă de reclame a Twitter, care le partajează, la rândul ei, cu peste 100 de firme. (NYTimes)

3. Facebook News s-a lansat în Marea Britanie – prima extindere a serviciului de știri în afara SUA, unde a fost lansat anul trecut. Compania americană a semnat parteneriate cu mai multe mari publicații din UK, printre care The Guardian, Channel 4 și Sky News. Publisherii vor fi plătiți pentru articolele care nu există deja pe Facebook. (News.ro)

4. Pe surse se spune că Huawei caută să-și vândă seriile de flagship-uri P și Mate către un consorțiu din Shanghai susținut de guvernul chinez. Compania chineză neagă, însă, spunând că zvonurile sunt nefondate. (Profit.ro)

5. Au apărut disensiuni în cadrul Signal cu privire la unele din facilitățile adăugate de aplicație după creșterea numărului de utilizatori care au migrat de la WhatsApp. Unii dintre angajați se tem că anumite facilități noi, precum link-urile pentru grupurile de discuții, ar putea fi folosite contrar principiilor de până acum ale serviciului care pune accent pe protejarea intimității utilizatorilor. (The Verge)

6. Facebook va lăsa cercetătorii să acceseze informațiile pe baza cărora au fost targetate 1,3 milioane de reclame politice create în perioada 3 august – 3 noiembrie 2020. Este pentru prima oară când Facebook arată transparență cu privire la criteriile de targetare în masă stabilite de advertiseri. (Protocol)

7. Startup-ul german Wingcopter, care dezvoltă drone cu decolare și aterizare verticală, primește o finanțare de $22 de milioane. Wingcopter se concentrează pe livrările cu drone și se pregătește să se lanseze în SUA. (TechCrunch)

8. Twitter lansează o platformă prin care speră să poată identifica și modera informațiile false și manipulările cu ajutorul utilizatorilor. Birdwatch împrumută câteva idei de la Wikipedia și va permite utilizatorilor de încredere să marcheze și să noteze postările care dezinformează. (NBC News)

9. Apple a lansat “Time to Walk”, un fel de podcast pe care utilizatorii de Apple Watch cu abonament Fitness+ îl pot asculta în timp ce merg. Time to Walk încearcă să încurajeze utilizatorii să meargă cât mai mult, ascultând în același timp povestiri și discursuri motivaționale ale unor personalități. (9to5mac)

10. Google își va transforma unele din sediile din SUA în centre de vaccinare, punând la dispoziția autorităților medicale clădirile, parcările și spațiile libere. Gigantul american va investi și $150 de milioane în promovarea vaccinurilor. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft: SolarWinds a fost cel mai mare și mai sofisticat atac cibernetic din toate timpurile – Cronica de Tehnologie
Google lansează mai multe instrumente pentru dezvoltatorii de aplicații pentru Android TV – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău