A crescut timpul pe care copiii între 4 și 18 ani îl petrec pe TikTok de la 107 minute pe zi în 2022, la 112 minute pe zi în 2023 – Cronica de Tehnologie

1. A crescut timpul pe care copiii între 4 și 18 ani îl petrec pe TikTok de la 107 minute pe zi în 2022, la 112 minute pe zi în 2023. Deși YouTube rămâne cea mai mare platformă de video pentru cei mici, aceștia petrec aici cu 60% mai puțin timp decât pe TikTok. (TechCrunch)

2. NSA cumpără informațiile de navigare online ale americanilor de la brokerii de date fără mandat. Dezvăluirea vine pe fondul investigațiilor asupra brokerilor de date pe care le fac FTC și Congresul Statelor Unite. (NYTimes)

3. Acționarii Shein s-au oferit să vândă acțiuni pe piața privată la o evaluare de $45 – $55 de miliarde. Asta după ce, în mai anul trecut, compania era evaluată la $66 de miliarde. (Bloomberg)

4. Microsoft Gaming disponibilizează 1.900 de angajați, afectând atât Xbox, cât și Activision Blizzard. Disponibilizările reprezintă 8% din totalul de 22.000 de poziții. Microsoft caută acum și un nou președinte pentru Blizzard, după ce Mike Ybarra și-a anunțat joi plecarea. (The Verge)

5. Statele Unite investighează modul în care Microsoft, Amazon și Alphabet au făcut investiții în companii de AI, precum OpenAI și Anthropic. Autoritățile americane vor să înțeleagă impactul acestor investiții asupra competiției din piață. (Engadget)

6. Sam Altman a discutat cu membrii Congresului despre cum și unde ar trebui construite fabricile pentru a crește stocurile de cipuri avansate necesare pentru inteligența artificială. Statele Unite vor investi miliarde de dolari în creșterea capacității interne de producție a cipurilor, în paralel cu interdicțiile la exporturile către China. (Washington Post)

7. Procurorii federali investighează incidentul în care un pieton a fost lovit anul trecut de o mașină autonomă Cruise. O investigație separată a unei firme terțe, angajate de GM și Cruise, a scos la iveală un eșec al conducerii în relațiile companiei cu autoritățile de reglementare. (WSJ)

8. Pentru prima oară, anul trecut, Apple a fost producătorul numărul unu de smartphone-uri în China. Apple a avut o cotă de 17,3% din piață, urmată fiind în clasament de patru producători chinezi. (IDC)

9. Apple a anunțat mai multe concesii pentru Europa, care vor intra în vigoare din martie – magazine terțe de conținut, sisteme terțe de plată, acces la NFC, browsere web cu propriul motor de randare, funcții noi pentru aplicații precum chatboți și jocuri prin streaming. Se introduce o nouă structură de comisioane – 17% (sau 10% în cazul micilor dezvoltatori) pentru serviciile terțe de plată, cu +3% dacă se folosește sistemul Apple de plăți. Dezvoltatorii vor putea alege între a folosi vechea sau noua structura de comisioane. Aplicațiile cu peste un milion de instalări (sub 1% din toate aplicațiile de iOS) văr plăti €0.50 pentru fiecare nouă instalare survenită în afara App Store. (News.ro)

10. Microsoft a lansat platforma de întâlniri 3D Mesh, care este acum disponibilă în Teams. Mediul tridimensional, sunetul spațial și jocurile din cadrul acesteia funcționează cel mai bine cu o cască de VR, dar nu sunt suportate decât căștile Meta Quest deocamdată. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a fost obligat să șteargă datele colectate în modul Incognito al browser-ului Chrome – Cronica de Tehnologie
Studiu: Aproape 2% din cele mai profitabile 1.000 de aplicații din App Store sunt înșelătorii – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău