Mobile advertising a ajuns la 94% din total venituri din publicitate la Facebook – Cronica de Tehnologie

1. iPhone a generat venituri de $33.36 miliarde în Q4, cu 9% mai mici decât în urmă cu un an, dar peste așteptările analiștilor și mai mari decât cele $25.99 miliarde din Q3. (CNBC)

2. Facebook a avut venituri de $17.7 miliarde în Q3, mai mari cu 29% de la an la an și un câștig de $2.12 pe acțiune. Compania a înregistrat un profit de $6 miliarde. Mobile advertising-ul a ajuns să reprezinte 94% din totalul veniturilor generate de reclame. (Facebook)

3. Facebook a eliminat trei rețele rusești care foloseau conturi și pagini pentru a derula campanii de dezinformare ce vizau țări din Africa, printre care Sudan, Libia și Madagascar. Reprezentanții companiei spun că tacticile Rusiei au evoluat și au devenit mai dificil de depistat. (NYTimes)

4. Numărul utilizatorilor zilnici de Facebook a ajuns la 1.62 miliarde, cu 9% mai mult YoY, iar numărul utilizatorilor lunari a crescut cu 8%, ajungând la 2.45 miliarde. Facebook a reușit să atragă câte 2 milioane de utilizatori noi atât în Statele Unite & Canada, cât și în Europa. 2,2 miliarde de oameni folosesc zilnic Facebook, Instagram, WhatsApp sau Messenger. (TechCrunch)

5. iPhone-urile de anul viitor vor folosi modemul X55 al celor de la Qualcomm. Este cel mai nou și cel mai rapid modem 5G dezvoltat de Qualcomm, cu viteze teoretice maxime de 7Gb/s download și 3Gb/s upload. Toate cele trei iPhone-uri de anul viitor ar urma să ofere 5G. (MacRumors)

6. Apple va lansa spre finalul acestui an un serviciu de cumpărare în rate pentru iPhone prin intermediul Apple Card. Vor fi 24 de rate lunare fără dobândă și 3% cashback. (9to5mac)

7. Github a eliminat la presiunea Spaniei APK-ul (kit-ul de instalare pentru Android) unei aplicații folosite pentru organizarea protestelor în Catalunia. (TechCrunch)

8. Lyft a avut venituri de $955.6 milioane în Q3, cu 63% mai mari decât în urmă cu un an. Compania care și-a redus pierderile de la $245.3 milioane anul trecut la $121.6 milioane în Q3 spune că se va concentra pe profitabilitate. (NYTimes)

9. Cu 102.8 milioane de unități vândute, PlayStation 4 depășește prima versiune de PlayStation și devine a doua cea mai bine vândută consolă din toate timpurile. Profitul Sony a crescut în ultimul trimestru cu 16%, ajungând la $2.56 miliarde. (Engadget)

10. Timpul petrecut în fața ecranelor de copiii americani a rămas același în ultimii 4 ani, însă consumul de conținut s-a schimbat. Aceștia petrec în medie o oră pe zi urmărind video. (WashingtonPost)

Ți-ar mai putea plăcea
Linux este platforma unde problemele de securitate sunt rezolvate cel mai repede – Cronica de Tehnologie
PayPal confirmă că vrea să-și lanseze propriul stablecoin – Cronica de Tehnologie