A început campania electorală pentru alegerile prezidențiale – Cronica dimineții

1. Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie a început la ora 00.00 şi se va încheia în 9 noiembrie, la ora 7.00. În cursa electorală sunt înscrişi 14 candidaţi. Pentru prima dată, românii din străinătate vor avea la dispoziţie trei zile pentru a vota şi pot vota şi prin corespondenţă. (News.ro)

2. Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat, la Adunarea Regională a PNL Centru, că vrea un guvern instalat cât mai rapid. Şeful statului a mai afirmat că este adeptul alegerilor anticipate, dar acestea sunt aproape imposibil de realizat. (News.ro)

3. Candidatul USR la prezidențiale, Dan Barna, și-a prezentat, la Sibiu, planul pentru „reconstruirea României”, care propune creșterea atribuțiilor prezidențiale, inclusiv posibilitatea de a declanșa alegeri anticipate, în cazul unei crize politice, dar și „oprirea taxării sărăciei”, respectiv impozit zero pe salariul minim. (Hotnews)

4. Președintele Trump a anunțat că a ajuns la un acord cu delegația chineză pentru a amâna creșterea tarifelor pe importurile din China, care trebuia să intre în vigoare săptămâna viitoare. La schimb, China va crește importurile produselor agricole din SUA. (WSJ)

Promo: Celebrul economist american Nouriel Roubini vine în România pe 11 noiembrie, pentru un eveniment organizat de Profit.ro. Detalii despre conferință găsiți aici.

5. Acțiunile Apple au urcat ieri la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată, în contextul în care temerile legate de cererea pentru iPhone încep să se risipească, iar bursele americane cresc pentru a treia zi, susținute de optimismul investitorilor privind negocierile SUA-China. De la începutul acestei luni, acțiunile companiei au urcat cu circa 4%. (Profit.ro)

6. Primăria Generală anunţă că în acest weekend vor fi instituite restricţii de trafic în zona centrală a Capitalei, iar pe anumite artere va fi aglomerat, din cauza mai multor evenimente, printre care Bucharest Marathon, lansarea candidaturii Vioricăi Dăncilă la Preşedinţie, Salonul Auto Bucureşti 2019. (News.ro)

7. Ebay, Mastercard, Stripe și Visa și-au anunțat retragerea din proiectul cryptomonedei Libra de la Facebook. Retragerea celor patru vine după ce săptămâna trecută PayPal a anunțat o decizie similară. (CNBC)

8. Google a făcut donații substanțiale mai multor organizații care nu recunosc schimbările climatice și luptă activ împotriva modificărilor de legislație necesare pentru protecția mediului. (TheGuardian)

9. O echipă de cercetători americani a reușit să crească și să conecteze, din celule stem, trei organe umane: un mini ficat, un mini pancreas și căi biliare. (Link)

10. Cosmonautul sovietic Aleksei Leonov, primul om care a efectuat o ieşire în spaţiu, în martie 1965, a murit. La 19 martie 1965, Leonov, echipat cu un costum de astronaut şi legat cu un cablu lung de 5,35 metri, a rămas în afara navei Voskhod-2 timp de 12 minute şi 9 secunde. (Space)

Fotografia dimineții – Premierul britanic Boris Johnson participă la cursurile de pictură din cadrul unei școli primare din Beaconsfield. Alastair Grant/WPA Pool/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Premierul Ciucă: Legea care permite trimiterea de arme şi echipament Ucrainei este în analiză – Cronica dimineții
Mai puţin de jumătate dintre români au citit o carte în ultimele 12 luni – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău