A opta ediție a evenimentului “Dracula Film Festival” va avea loc la Brașov în perioada 14-18 octombrie – Cronica de Divertisment

1. Premiera săptămânii în cinematografele din România este filmul de acțiune “Honest Thief” (“Un hot cinstit”), care îl are în rolul principal pe Liam Neeson. Acesta este un spărgător de bănci care decide să renunțe la “meserie” pentru o relație cu Annie (Kate Walsh), astfel că pune la cale o negociere prin care să predea banii poliției în schimbul unui cazier curat. Polițiștii care se ocupă de caz decid însă să păstreze banii pentru ei. (Trailer)

2. Cealaltă premieră a săptămânii este filmul polonez “Boze Cialo” (“Corpus Christi”), care spune povestea unui tânăr proaspăt ieșit dintr-un centru de reeducare pentru minori. Acesta ajunge într-un mic oraș din Polonia, se îmbracă în preot și pretinde că este trimisul Bisericii, iar localnicii îl primesc cu brațele deschise. Filmul a fost nominalizat la Oscar 2020 pentru cel mai bun film internațional. (Trailer)

3. A opta ediție a evenimentului “Dracula Film Festival” va avea loc la Brașov în perioada 14-18 octombrie. 10 filme europene independente cu tentă horror vor fi proiectate la Centrul Cultural Reduta, în timp ce o serie de producții horror americane vor putea fi urmărite la cinematograful Cinema One. Printre cele din urmă se numără “Child’s Play”, “The Grudge” sau “The Addams Family”. (News.ro)

4. Filmul de acțiune “The Equalizer 2” din 2018 cu Denzel Washington în rolul principal va avea premiera pe Netflix marți, 13 octombrie. Eroul principal este Robert McCall, care de data aceasta are de înfruntat o serie de asasini profesioniști care și-au propus să-l ucidă. (Trailer)

5. Pasionații de filme cu rechini au la dispoziție producția “47 Meters Down: Uncaged” din 2019, care poate fi urmărită pe Netflix de joi, 15 octombrie. Două surori fac scufundări printre ruinele unui oraș subactivatic, însă descoperă că au pătruns pe teritoriul stăpânit de cea mai periculoasă specie de rechini. (Trailer)

6. Filmul de acțiune “Hotel Artemis” din 2018 cu Jodie Foster în rolul principal are premiera pe Netflix joi, 15 octombrie. Într-un Los Angeles din viitor, o asistentă medicală îngrijește criminali într-un spital strict secret, însă trebuie să se confrunte cu o revoltă a acestora. (Trailer)

7. Al doilea sezon al serialului “The Spanish Princess” va avea premiera pe HBO Go luni, 12 octombrie. Catherine de Aragon este prințesa Spaniei, căreia i s-a promis că va ajunge pe tronul Angliei. Totul pare pierdut când soțul ei moarte subit, însă Catherine descoperă că are o șansă la viitorul rege Henry al VIII-lea. (Trailer)

8. Maratonul București va avea loc duminică, 11 octombrie, în condiții speciale. Organizatorii au invitat doar 250 de sportivi profesioniști care vor alerga pe un traseu pe Bulevardul Unirii și Splaiul Independenței. Între timp, amatorii se pot înscrie în competiția virtuală “RunRomania Virtual Run Week”. Aceștia aleg distanța pe care doresc să o parcurgă și au la dispoziție 7 zile pentru a finaliza cursa în perioada 11-18 octombrie pe orice traseu își doresc. Taxa de înscriere este de 25 de euro. (News.ro)

9. Trupa Amadeus va susține sâmbătă, 10 octombrie, începând cu ora 20:00, un concert în aer liber la Grădina Urbană din București. Protagonistele spectacolului instrumental vor fi Andreea Runceanu (vioară), Bianca Gavrilescu (vioară), Patricia Cimpoiasu (violoncel) și Laura Lăzărescu (pian). Prețul unui bilet este de 40 de lei. (IaBilet)

10. Documentarul “colectiv” va avea premiera în cinematografele din Statele Unite în 20 noiembrie, potrivit unui anunț făcut de distribuitorul Magnolia Pictures. În plus, distribuitorul intenționează să nominalizeze “colectiv” la Premiile Oscar 2021 la categoria cel mai bun documentar. Documentarul abordează incendiul care a avut loc în clubul Colectiv în 2015 și prezintă corupția, minciunile și manipulările apărute după tragicul eveniment prin ochii pacienților arși (Tedy Ursuleanu), ai medicilor (Camelia Roiu), ai jurnaliștilor (Cătălin Tolontan) sau ai oficialilor din Guvern (Vlad Voculescu, fost ministru al Sănătății). Documentarul este regizat de Alexander Nanau. (Variety)

Ți-ar mai putea plăcea
Filmul Glass Onion: A Knives Out Mystery cu Daniel Craig și Edward Norton, disponibil de azi pe Netflix – Cronica de Divertisment
50+ de concerte din arhiva Montreux Jazz Festival pot fi urmărite gratuit timp de o lună pe site-ul oficial – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău