Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest are loc în acest weekend – Cronica de Divertisment

1. A 12-a ediție a festivalului de film “Les Films de Cannes à Bucarest” se încheie în acest weekend cu o serie de producții care au fost apreciate la Festivalul de Film de la Cannes. Filmele sunt proiectate la Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Muzeul Național de Artă al României (Sala Auditorium), Cinema Union și Grădina Verona, iar prețul unui bilet este de 20 lei. De asemenea, trei dintre filme sunt disponibile gratuit pe platforma TV Go Orange. (Filme de festival)

2. Orchestra de Cameră din Timișoara va susține concertul simfonic “Povestiri din Banat” la Liceul de Artă Ion Vidu din Timișoara duminică, 31 octombrie, de la ora 20:00. Béla Bartók va interpreta Rapsodia nr. 1 pentru vioară și orchestră, în timp ce Gabriel Almasi va interpreta Themes/Anthemes și Patru miniaturi, iar György Ligeti va susține un concert românesc. (Ia Bilet)

3. Teatrul Odeon din București găzduiește duminică, 31 octombrie, de la ora 18:00, spectacolul Cabaret, libretul de Joe Masteroff, după piesa lui John Van Druten și povestirile lui Christopher Isherwood. Prețul unui bilet variază între 50 lei și 80 lei. (Teatrul Odeon)

4. Sala Radio din București prezintă joi, 4 noiembrie, de la ora 19:00, spectacolul “Sonoro – The Maker and the Listener” cu Valentin Șerban, Irina Mureșanu și Tatiana Samouil la vioară, Răzvan Popovici la violă, Ștefan Cazacu la violoncel și Diana Ketler și Louis Lortie la pian. Prețul unui bilet variază între 10 lei și 20 lei. (IaBilet)

5. Documentarul românesc “Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu” realizat de regizorul Andrei Ujică în 2010 poate fi urmărit pe Netflix începând de luni, 1 noiembrie. Documentarul prezintă ascensiunea și decăderea lui Nicolae Ceaușescu și este realizat exclusiv cu imagini de arhivă.

Bonus: Warner Bros. și Legendary au confirmat oficial că apreciatul film SF “Dune” lansat de curând pe ecrane va avea o continuare. “Dune: Part Two”, care va aborda acțiunea din a doua jumătate a primului roman al seriei “Dune” de Frank Herbert, va avea premiera în cinematografe în 20 octombrie 2023. (Deadline)

6. Filmul biografic “Steve Jobs” din 2015 va fi disponibil pe HBO Go începând de sâmbătă, 30 octombrie. Producția este regizată de Danny Boyle și este o adaptare a cărții biografice cu același nume scrisă de Walter Isaacson. Acțiunea acoperă doar 14 ani (1984-1998) din viața lui Steve Jobs, astfel că lansarea iPhone-ului nu este prezentată în film. Rolul lui Jobs este interpretat de Michael Fassbender.

7. Fanii filmelor horror vor fi răsfățați în acest weekend cu două producții. “Last Night în Soho” (“A fost odată-n Soho”) o prezintă pe Eloise, designer de modă, care se întoarce în timp în anii ‘60 și întâlnește o cântăreață talentată. Treptat, visele din trecut încep să se transforme în ceva întunecat și înfricoșător.

8. În același registru este și “Antlers” (“Spirite întunecate”), în care o profesoară și un șerif devin atașați de un băiețel cu secrete care îi conduce la o serie de întâlniri cu o creatură mitică aflată acolo dinaintea tuturor.

9. Din ofertă nu lipsește nici coproducția româno-belgiană-mexicană “La Civil”. Inspirat din fapte reale, filmul prezintă lupta unei mame din Mexic care își cauta singură fiica răpită de un cartel de droguri, în absența ajutorului din partea poliției.

10. Cei mici ar putea fi atrași de filmul francez “Le loup et le lion” (“Lupul și leul: O prietenie ca-n povești”), o producție franțuzească în care Alma, o tânără de 20 de ani, se întoarce la casa din copilărie dintr-o pădure canadiană, ocazie cu care salvează un lup și un leu.

Ți-ar mai putea plăcea
Jocul “World of Warcraft: Shadowlands” va fi lansat oficial luni, 23 noiembrie – Cronica de Divertisment
Serialul istoric italian “Romulus” va avea premiera pe HBO Go sâmbătă, 7 noiembrie – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău