Accor ar putea fuziona cu Intercontinental – Cronica de Business

1. Producătorul de vinuri Purcari Wineries a raportat în primele 6 luni ale anului un câștig pretaxare EBITDA de 28,30 milioane lei, cu 6,01% mai mic decât cel de 30,11 milioane lei de la S1 2019. (Profit.ro)

2. Gigantul din domeniul cosmeticelor Estée Lauder a înregistrat o scădere de 32% în al patrulea trimestru fiscal și ar putea renunța la 1.500-2.000 de angajați pe fondul actualei crize. (Reuters)

3. Palantir, compania de Big Data fondată de omul de afaceri Peter Thiel, a avut vânzări de $742 milioane anul trecut, în creștere cu 25% față de 2018, și o pierdere de $580 milioane. (Tech Crunch)

4. Accor ia în considerare o fuziune cu Intercontinental, o mișcare care ar da naștere celei mai mari companii hoteliere din lume. Cele două lanțuri sunt prezente și în România, cu mai multe branduri. (Le Figaro)

5. Johnson & Johnson caută să împrumute $7,5 miliarde pentru a finanța achiziția companiei americane de biotehnologie Momenta Pharmaceuticals. (Bloomberg)

Bonus:

6. Profitul net al Hidroelecrtrica  din prima jumătate a acestui an s-a redus cu 11%, de la aproximativ 900 milioane de lei în perioada similară a anului trecut la 805 milioane de lei, ca urmare a scăderii producției și, implicit, a veniturilor din exploatare cu 23%. (Profit.ro)

7. Ant Group, compania miliardarului Jack Mă, a înregistrat un profit de $1,3 miliarde în primul trimestru al anului, adică o creștere de 560% în comparație cu perioada similară din 2019. Compania urmează să se listeze pe bursele din Hong Kong și Shanghai. (Bloomberg)

8. Compania norvegiană Visma, care a intrat recent în acționariatul SmartBill, preluând jumătate din firma românească, a primit o nouă investiţie şi ajunge la o evaluare de $12,2 miliarde. (Startup Cafe)

Ți-ar mai putea plăcea
Un Black Friday de $7,4 miliarde în America – Cronica de Business
BRD finanțează Hidroelectrica cu 1,25 de miliarde de lei – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău