Pro­prietarii Dedeman, investiţii de €200 milioane la BVB – Cronica de Business

1. Grupul austriac OMV a confirmat că discută majorarea la 75% a participației sale deținute la producătorul de mase plastice Borealis, într-o tranzacție evaluată la 4,7 miliarde de dolari. (Profit.ro)

2. Firmele britanice vor investi peste £12 miliarde pentru înlocuirea mașinilor clasice cu unele electrice în următorii doi ani. (The Guardian)

3. UniCredit Bank va distribui acționarilor dividende de 448,85 milioane de lei, aproape 80% din profitul net de 572,9 mil lei obținut anul trecut. (Profit.ro)

4. Furnizorul britanic de servicii în sectorul sănătății mintale Priory Group va fi vândut de proprietarul american pentru £1 miliard. (Financial Times)

5. OTP Bank România a obținut anul trecut un profit ajustat după impozitare de 92 milioane lei (6,31 miliarde forinți), în creștere cu 65% față de 2018. (Profit.ro)

Bonus:

6. Lanțul de supermarketuri Tesco plănuiește vânzarea operațiunilor din Thailanda și Malaezia, mișcare așteptată să se facă la un preț de circa $10 miliarde. (Financial Times)

7. În rândul statelor membre ale Uniunii Europene, femeile reprezentau în 2019 peste o treime dintre directorii executivi în cele mai mari companii cotate la bursă în România (34%), Estonia (33%), Lituania (30%) și Letonia (29%). (Profit.ro)

8. Fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, pro­prietarii Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj şi cea mai puternică afacere antreprenorială din România, au ajuns la investiţii de aproape €200 milioane la Bursa de Valori Bucureşti după ce au intrat şi în acţionariatul Purcari Wineries, cu o investiţie de aproximativ 22,8 milioane lei. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Garanti discută cu OTP Bank vânzarea băncii din România – Cronica de Business
Deutsche Bank, amendată pentru relația cu Jeffrey Epstein – Cronica de business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău