Acțiunile Netflix au scăzut cu 20%, după anunțarea rezultatelor, deoarece platforma nu și-a atins targetul de abonați noi estimat – Cronica de Business

1. Toți cei trei indici ai bursei americane au scăzut, investitorii fiind încă îngrijorați de perspectivele înăspririi politicii monetare și de încetinirea creșterii. Nasdaq a scăzut cu 1,3% și este în scădere cu aproape 12% față de maximul din noiembrie. Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0.9%, iar S&P 500 cu 1,1%. (WSJ)

2. Scăderea bursei din SUA a atras și scăderi ale principalelor criptomonede. Bitcoin a scăzut sub $40.000, cea mai redusă cotație din ultimele 5 luni, în timp ce Ether-ul a scăzut sub $3.000. (Bloomberg)

3. Netflix a raportat venituri de $7,71 miliarde, în creștere cu 16%, ritm anual, pe trimestrul patru al anului trecut. Profitul a fost de $607 milioane. Pe tot anul 2021 veniturile au ajuns la $30 miliarde. Acțiunile au scăzut cu 20% după anunțarea rezultatelor deoarece platforma nu și-a atins targetul de abonați noi estimat. (WSJ)

4. Conform unei analize CB Insights investițiile globale în fintech-uri, anul trecut, au atins un nivel record, de $131,5 miliarde investiți în 4969 de tranzacții. În 2020 volumul a fost de $49 miliarde și 3491 tranzacții. (TechCrunch)

5. Omul de afaceri Sacha Dragic, fondatorul Superbet, vizează crearea şi dezvoltarea unui nou broker pe piaţa de capital din România, sub conducerea Mihaelei Bîciu, fostul CEO al Tradeville. (News.ro)

Promo: Te-ai gandit vreodata sa investesti intr-un startup promitator si sa pariezi pe ambitiile acestuia de crestere? Rōnin, cea mai noua platforma de investitii in companii inovatoare din Romania, aduce in fata investitorilor de tip crowd primele doua startupuri care ridica bani pentru accelerarea dezvoltarii si internationalizarii lor. Ce inseamna asta? Inseamna ca oricine poate deveni investitor printr-o contribuție de minim €100 pentru susținerea business-ului care i-a atras atentia. Detalii aici.

6. Costurile de împrumut ale guvernului german au continuat creșterea din ultima perioadă, randamentul obligațiunilor de referință pe termen de 10 ani intrând în teritoriu pozitiv pentru prima dată în aproape trei ani. (Profit.ro)

7. Rezerva Federală din SUA a lansat joi un studiu așteptat de piață despre un dolar digital, însă nu a luat nicio poziție cu privire la emiterea unei monede digitale a băncii centrale americane. (CNBC)

8. Veniturile ByteDance, proprietarul TikTok, au crescut anul trecut cu 70% ritm anual, până la aproximativ $58 de miliarde de dolari în 2021. Creșterea este mai lentă decât cea înregistrată în 2020, după ce China și-a înăsprit reglementarea marilor companii de tehnologie. (Reuters)

9. Conform unor surse, până în martie, fondul de investiții a16z, unul dintre cele mai mari fonduri care investește în tehnologie, intenționează să strângă $3,5 miliarde pentru cel mai recent fond de criptomonede lansat și până la $1 miliard un fond axat pe investiții în startup-uri cu active digitale. (FT)

10. Ford Motor a înregistrat în trimestrul patru un câștig de 8,2 miliarde de dolari de pe urma investiției în Rivian Automotive, în urma debutului de succes la bursă al producătorului de vehicule electrice. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Uniunea Europeană ar putea decide în această săptămână interzicerea importurilor de petrol din Rusia – Cronica de Business
Automobile Dacia, afaceri de 24,6 miliarde lei anul trecut – Cronica de business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău